İznik Müzesi 5 Yıl Aradan Sonra Ziyarete Açılıyor.

0

2012 yılında restorasyon çalışmaları başlayan İznik Müzesinin 1 Milyon liraya mal olan ve 2013 yılının Haziran ayında tamamlanması gereken projesi müze bahçesinde çıkan tarihi yapının ardından durdurulmuştu. İznik kaymakamımız Ali Hamza Pehlivan’ın müzenin açılması ile ilgili uzun uğraşları meyvelerini vermeye başladı. Pazartesi günü İznik’i ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe İznik’te incelemelerde bulunarak İznik Müzesinin gerekli teşhir ve tanziminin yapılması nın ardından mevcut hali ile 2017 yılı içerisinde ziyarete açmayı planladıklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe beraberindeki Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Damar ile birlikte İznik’e geldi. Burada kendisini İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın ve ilgili kurumların yetkilileri karşıladı. Kaymakamlık binasında bir süre görüşme yapan heyet ardından incelemelerde bulunmak üzere tarihi ve kazı alanlarına gittiler.

İznik Çini, Kültür ve Çini Festivali Stantlarını da ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe beraberinde ki Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Damar, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Müze Müdürü Haydar Kalsen, arkeologlar ve yetkililer ile İznik Müzesi’nde ki çalışmalar ile mevcut müze arkasında bulunan tarihi alanı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Heyet ardından Ayasofya Orhan Cami, Roma Tiyatrosu, Su altı bazilikası ve İznik Çini Vakfı’na geçerek buralarda yapılan çalışmaları incelediler. Heyete Çini Vakfı’nda Vakıf Başkanı Prof. Dr. Işıl Akbaygil eşlik ederek İznik Çinisi’nin serüvenini anlattı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.