İznik’te 4 Bin Kişilik İftar…

0

İznik Belediyesi ilçe tarihinde ilk kez yapılan bir etkinliğe imza attı. İznik Belediyesi ve Özpaş Marketler Zinciri Kılıçaslan Caddesi üzerinde 4 bin kişilik iftar sofrası kurdu. Yemeğe Avrupa Güreş Şampiyonumuz Enes Uslu da ailesi birlikte katıldı.

Belediye binası önünde kurulan iftar sofrasına AK Parti Bursa Miletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Bursa Eski Milletvekili İsmail Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık , BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, Ak Parti İlçe başkanı Mahmut Hersek, Özpaş Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zirekoğlu, Özpaş Şube Müdürü Orçun Yücel, Sivil Toplum Örgütleri, Dernekler ve vatandaşlar katıldı.

İftar Yemeği öncesi yerini alan vatandaşlar ilahiler ve Musiki konseri eşliğinde iftar saatini beklediler. Belediye başkanı Osman Sargın, Ömer Zirekoğlu ile misafirleri ağırladıktan sonra kazanın başına geçerek yemek servisi yaptılar.

İftar Sofraları Sevgi Toplumunun Oluşturulduğu Anlardır

Konu Komşu Bereket Sofrası İftarında buluşan binlerce vatandaşa hitap eden İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ” Bu yıl sokak iftarların yanı sıra büyük cadde iftarının da ilkini bu akşam düzenlediklerini belirtti. Ramazan Bereketi Sofrasına hepiniz hoş geldiniz , şeref verdiniz efendim . Bu coşkulu buluşma artık gösteriyor ki artık herkesin her kesimin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var . Az evvel sevgili dostum Ömer bey bahsetti . Dedi ki bir iftar gerçekleştirin ama herkesin içerisinde tuzu , biberi olsun birkaç kere gittiğimizde aynı cevabı aldık. Allah razı olsun ÖZPAŞ’ tan , Büyükşehir Belediyesinden ve diğer hayırsever kardeşlerimize buradan teşekkür ediyorum . Çünkü biz birlikte bu coğrafyada birlikte bu coşkulu kalabalığa ulaştık . Yani deriz ya bir olduk , diri olduk , hep beraber dipdiri bir iftar gerçekleştirdik . Sevgili dostlarım Allah Resul-ü Hz. Muhammed (s.a.v) bir hadislerinde diyor ki “Siz iman etmedikçe cennete gidemezsiniz. Hemen devam ediyor ; sizler birbirinizi sevmediğiniz müddetçe , birbirinize yardım etmediğiniz müddetçe , birbirinizi desteklemediğiniz müddetçe de iman etmiş sayılmasınız” Sevgili dostlarım herkes yaratılanı yaratandan ötürü sevmediği müddetçe iman etmiş sayılmıyor onun için bütün farkındalıkları bir kenara bırakarak Rengi , Dini , Dili Ne olursa olsun herkesi yaratandan dolayı seveceğiz ki dünyaya huzur gelsin. Annelerimizin göz yaşları akmasın, savaşlar artık bitsin. Bizlerin bütün temennisi budur. Sevgili dostlarım işte bu birlik ve beraberlik içersinde sevgi toplumunu oluşturalım efendim. Sevgi toplumunu oluşturduğumuz taktirde bütün sorunlarımızda çözmüş oluruz. Bir başka Ramazan ikliminde gelecek nesillere aktara bilmek umudu ile nice ramazanlar dilerken sağlık , mutluluk ve huzur içersinde nice Ramazanlar diliyorum. Şimdiden Kadir gecenizi , Ramazan Bayramınızı Tebrik ediyorum. Hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum ve afiyet olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Avrupa Güreş Şampiyonu Enes Uslu kürsüye çağırılarak alkışlatıldı. Şampiyon güreşçiye Milletveki Şahin ve Başkan Sargın Cumhuriyet altını takarken şampiyonu ödüllendirmek isteyen vatandaşlarda kürsüye çıkarak Enes’e hediyelerini taktim ettiler.

İftar yemeği ünlü şair İbrahim Sadri ile devam etti.


Leave A Reply

Your email address will not be published.