Her sene Aynı Yangın…

0

İznik – Çakırca köyü arasında Kumbaşı mevkii olarak adlandırılan sahil bölgesinde yaklaşık 3.km’lik sazlık alan kül oldu.

Saat 23.30 sularında çıkış nedeni henüz belirlenemeyen sazlık yangını lodosun da etkisiyle bir anda büyüdü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken İtfaiye ekipleri ise yangına müdahale etti. Sahil bandında 3-4 km’lik alana yayılan yangına müdahalede güçlük çeken itfaiye ekipleri çevrenin bataklık olması sebebi ile sazlıklara yaklaşamadı. Rüzgarın etkisi ile Çakırca tarafına doğru büyüyen yangının daha fazla büyümemesi için tedbir alan İznik itfaiye ekipleri, yangının çevredeki ev ve ahırlara sıçrama ihtimalinin olmaması üzerine yangının kendiliğinden sönmesini bekledi.

Aynı bölgede geçen hafta da yangın çıktığını belirten vatandaşlar, bazı kişilerin arazi açmak için sazlıkları ateşe verdiğini, bu tip yangınların bu bölgede her sene yaşandığını belirterek yangın nedeniyle bölgede yaşayan balık ve kuşların telef olduğunu söyleyerek suçlu veya suçluların emniyet güçlerince tespit edilip cezalandırılmasını istediler.

Yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.