Halk İftarına Yoğun İlgi…

0

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve manevi atmosferinde gerçekleşen halk iftarına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Büyükşehir Daire Başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda İznikli vatandaş katıldı.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın birlik, beraberlik ve kaynaşma içinde geçirilmesi amacıyla tüm yurtta olduğu gibi İznik’te de halk iftarı düzenlendi.

İftar yemeğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Mahalle iftarlarımızda tek tek buluştuk, vatandaşlarımız ile kucaklaştık. Bu akşamda ilçemizin tüm renkleriyle burada kucaklaşıyoruz. Allah’ımıza binlerce şükürler olsun ki böylesine güzel bir akşamda böylesine güzel bir ortamda iftarımızı gerçekleştirdik. Cenab-ı Hak nice iftarlar da birlikte olmayı bizlere nasip eylesin. Allah dünyanın dört bir tarafında zulüm ve işkence gören insanlara da yardım etsin inşallah. Allah hiç kimseye dert verip de derman aratmasın, namerde muhtaç etmesin. Allah ramazan ayının feyzinden ve bereketinden en iyi şekilde faydalanmamızı nasip eylesin. Bu akşam Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin destekleriyle böylesine güzel bir ortamda, iftar sofrasında buluştuk. Kendilerine teşekkür ediyor, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise konuşmasında “Güzel ilçemiz İznik’in güzel insanları, saygıdeğer hanımlar ve beyler hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan da güzel ilçemiz İznik’te bu güzel tabloyu oluşturduğunuz için her birinize teşekkür ediyorum. Ramazan güzellikler ayı, ramazan buluşmaların gerçekleştiği, sevgi ve kardeşlik ortamının geliştiği, paylaşmanın en güzel şekilde ortaya konduğu ve manevi rüzgârların estiği bir ay. Türkiye’nin her köşesinde bu güzellikler bu güzel tablolar var. Allah’a şükür Türkiye gelişmekte. Bizim dostlarımız mutlu.Dünya mazlumları bizlere dua ediyor.Türkiye’ye dua ediyor, Türkiye’nin hükümetine dua ediyor, Türkiye’nin lideri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a dua ediyor.Tarihe bakın, bizim ecdadımız dünyaya örnek bir ecdat oldu.Her zaman dünyaya güzellikleri öğrettiler.Dünya’ya adaletli yönetimi öğrettiler.Medeniyeti dünyaya tanıttılar.İlmi de bizim ecdadımız öğretti, matematiği, fiziği, kimyayı da bizim ecdadımız dünyaya öğretti.Bu millet boşuna tarih yazmadı, boşuna büyük bir millet olmadı.Bu millet ülkesinin üzerinde 40 yıldır plan yapan hainlerin oyununu bir gecede bitirdi.Ne mutlu bizlere ki böyle bir millete sahibiz.Su uyur düşman uyumaz derler.Görüyorsunuz dünyanın her köşesinde her türlü dolap çevriliyor.Müslümanların malına el konulmaya başlıyor, Müslümanlar sömürülmeye başlıyor, Türkiye’nin lider ülke olması engellenmeye çalışılıyor.Bizler de tabi ki bunlara karşı koyacağız.Güçlü bir Türkiye için bizlere de çok büyük görevler düşüyor.Güçlü Bursa, güçlü şehirler ile birlikte Güçlü bir Türkiye oluşturacağız.Bunun için çalışıyoruz.Örnek bir şehir olarak çalışıyoruz.Nerede yapılacak bir iş varsa biz oradayız.İznik’te yüzlerce dağa, taşa, köye yüzlerce kilometre sıcak asfalt yapılıyor.İznik’te bugüne kadar söylenip de yapılamayan her şey yapılıyor.Şu ana kadar yapılan ve yapılmakta olan işler ile İznik’e 256 milyon liralık yatırım gerçekleşti, gerçekleşiyor.Tüm tarihi eserler büyükşehir ile ayağa kalkıyor.Bursa dünya mirası listesinde.En kısa sürede inşallah İznik’te Unesco Dünya Mirası listesine girecek.Bunun kaymağını da İznikli hemşerilerimiz yiyecek.Bizler, sizler destek verdiğiniz sürece çalışmaya devam edeceğiz.Yapacak çok işimiz var.Önümde ki liste de yapılan yatırımlar uzayıp gidiyor burada okumakla bitmez.İnşallah bu hizmetler devam edecek.İnşallah güzel günlere İznik’i hazırlıyoruz.İznik halkına her şeyin en iyisi en güzeli yakışır.Tekrar her birinize teşekkür ediyorum.Ramazan ayı hepimize hayırlar getirsin diyor, hepinize şimdiden hayırlı bayramlar diliyor, hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

İftarda Eşrefzade Cami İmam Hatibi Recep Topçuoğlu dua yaptırırken, İftar sonrasında Cazgır Levent Tura, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a maniler düzdü.

Leave A Reply

Your email address will not be published.