Gururumuz Kübra İznik’te…

0

Vakıfbank Voleybol takımımın ve Milli Takımın 10 Numaralı Yıldızı Kübra Akman annesi ile birlikte Memleketi İznik’e Gelerek Dayısı İbrahim Yaldız’ı Ziyaret Etti.

1.98’lik boyu ve 310 santimetre smaç özelliği ile daha 21 yaşında olan Kübra Akman kariyerine sayısız başarılar sığdırdı. Kübra, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında 3 altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazanırken, 2013 yılında Vakıfbank ile FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Pazar günü ailesi birlikte memleketi İznik’e gelen Kübra yaptığı açıklamada “ben İznik’te doğup büyüdüm, bütün akrabalarım burada İznik’i çok iyi biliyorum, çok güzel bir yer İznik, küçüklüğümde de güzeldi fakat yapılan çalışmalar ile daha da güzelleştiriliyor uzun bir aradan sonra yeniden İznik’te olmanın mutluluğu içerisindeyim. İznik’te yapılan haberleri sosyal medya üzerinden takip ediyorum “İznikli Kübra” haberlerini gördüm tabiki gurur duydum İznik’i biraz da olsa gururlandırabiliyorsam ne mutlu bana, sizlerin aracılığı ile bana destek veren tüm İzniklilere sevgi ve saygılarımı iletmek istiyorum” dedi.

Kübra Akman

2008-2013 yılları arasında kariyerini Nilüfer Belediyesi Bayan Voleybol Takımı‘nda sürdürmüştür. 2012-13 sezonu başında VakıfBank SK‘ya transfer oldu. 2013 yılında VakıfBank ile FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası şampiyonu olmuştur.

Kübra, Türkiye Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı ve Türkiye Genç Kadın Voleybol Milli Takımı kadrolarında yer almıştır. Akman, 2011 FIVB Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası ve 2012 Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası şampiyonlukları kazanmıştır.

2014 Bayanlar Avrupa Voleybol Liginde “En Değerli Oyuncu”

2015 FIVB Voleybol Kadınlar Dünya Şampiyonasında ise “En İyi Blokcu” seçilmiştir.


Leave A Reply

Your email address will not be published.