Girişimcilere IPARD Destek Programları Tanıtıldı…

0

İznik Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi toplantı salonunda IPARD2 Pojeleri tanıtım toplantısı gerçekleşti. Toplantı da İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’da hazır bulundu.

IPARD Programı Avrupa Birliği, aday ve potansiyel aday ülkelere adaylık sürecinde destek olmak amacıyla, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nı oluşturmuştur. Aday ülke konumunda olan Türkiye, IPA’nın V. Bileşeni’nden (Kırsal Kalkınma) faydalanmak amacıyla, IPARD Programı’nı hazırlamıştır. Bu program, Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde, Türkiye’deki Yüksek Planlama Kurulu tarafından da 30 Aralık 2009 tarihinde onaylanmıştır.

IPARD2 Projelerinin Kırsal Kalkınma Destek Programı tanıtım toplantısı İznik Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleşti. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ında katıldığı toplantıda, TKDK İl Koordinatörü Ömer Berksun katılımcılara program ve destekler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Değerli katılımcılar öncelikle her biriniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. İznik ilçemiz gerek tarihi, doğal güzellikleri ve eşsiz gölü ile her türlü yatırımı hak eden bir bölge. İlçemizin kırsalda kalkınması, kırsal bölgelerimizde gerek turizm ve ticari faaliyetlerin artması amacıyla TKDK IPARD programları tanıtım toplantısında alacağınız bilgiler sizlere fayda sağlayacaktır” dedi.

Program ile ilgili katılımcılara bilgi veren TKDK İl Koordinatörü Ömer Berksun “TKDK 2013 yılından bu yana Bursa’nın 17 ilçesinde yatırımlara destek vermeye devam ediyor. Kaynaklarımızın 75’i Avrupa Birliği, 25’i Türkiye Cumhuriyetimizin kaynakları. Toplam kaynaklar 1 milyar Euro’nun üzerinde. Bursa olarak bu konuda başarılıyız. Hayvancılıktan, besiciliğe, sütçülükten, kırsalda turizme, yenilenebilir enerji kaynaklarından çiftliklere kadar 16 başlıkta hibeler vermeye devam ediyoruz. İznik’te bu konuda Çinicilik ve zeytin, zeytinyağ konusunda büyük potansiyel var. Bunun yanında Kırsalda Turizm yatırımlarına en güzel örnek olabilecek projelerde yine İznik’ten gelmeye başladı. Bu konuda da Belediyemizin ve değerli başkanımızın destekleri büyük. Yatırım yapacak vatandaşlarımız ne zaman kendilerine gitse işlerini kolaylaştırarak önlerini açıcı adımlar atıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bursa çapında 220 projeye destek sağladık. IPARD2 programının sonra çağrı tarihi 15 Mart 2018’dir” dedi.

Program, Bursa çapında başarılı projeler gerçekleştirenlerden hazırlanan 8 dakikalık bir film izlenmesiyle sona erdi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.