Gemi Ücretlerine %50 İndirim…

0

İznik Gölü’nde, İznik ve Orhangazi arasında yolcu taşımacılığı yapan ‘Akşemsettin Gemisi’nin 14 lira olan gidiş dönüş bilet ücretleri 7 liraya indirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUDO tarafından işletmeciliği yapılan ve 9 Temmuz’da İznik-Orhangazi arasında seferlere başlayan Akşemsettin gemisinin tarife ve günleriyle ilgili düzenleme yapıldı. Belediye ve Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BURULAŞ) arasında yapılan görüşmelerden sonra Orhangazi ile İznik arasında yolcu taşıyan Akşemseddin gemisinin 14 lira olan gidiş dönüş bilet fiyatı bugünden itibaren 7 liraya düştü.

Gemiyle İznik’e gidip gelmek isteyenlerin hafta sonu daha yoğun olması sebebiyle sefer günlerinde de düzenleme yapıldı. Yeni düzenlemeye göre, Akşemseddin hafta içi Çarşamba ve Perşembe günleri sefer yapacak. Daha önce sadece Pazar günü olan hafta sonu seferleri de iki güne çıkarıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Sargın “Akşemseddin Gemi seferleri İznik Gölünün iki yakasını birbirine kavuşturmuştur. Yapılan bu indirim ile birlikte İznik ve Orhangazili vatandaşlarımız artık daha rahat seyahat edebilecekler ve İznik Gölünü Gemi ile geçme fırsatını değerlendireceklerdir. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ ye, BURULAŞ ve BUDO yetkililerine İznik halkına sundukları imkandan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.