Gaziler Günü Kutlandı…

0

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan anma töreni, saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile devam etti. Törene İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Garnizon Komutanı Yzb. Fırat Toprak, Muharip Gaziler, Emniyet Mensupları, Siyasi parti temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muharip Gaziler Derneği adına konuşan İbrahim Eroğlu “19 Eylül vayanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür. Bugün gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha yaşıyoruz. 19 Eylül büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kahramanlık ve cesaretini taçlandırdığı bir gündür. 19 Eylül Atamızdan bize en büyük mirastır. Ülkemiz bugün dünden olduğundan çok daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehditleri altındadır. Türkiye Cumhuriyetinin bekası için terör ve teröre verdiğimiz onlarca şehit hepimizi derinden yaralamıştır. Genç fidanlar bizler için hürriyetimiz için, bayrağımız için yarınlarımız için can vermekte toprağa düşmektedirler. Silahlı teröre misli ile karşılık verip yok edilmelidir. Kanlarımız boşa akmamalıdır . Türk devleti ve milleti şehit ve gazilerine her zaman sahip çıkmalıdır. Kan dökülerek vatan oldu bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Gaziler Günümüzde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için sizlere şükranlarımızı sunarız.” dedi.

Konuşmaların ardından Muharip Gazi Ali Baraç ve Kılıçaslan Ortaokulu öğrencisi Yusuf Alan günün anlam ve önemini belirten şiir okudu. Gaziler onuruna İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan’ın verdiği yemek ile anma töreni sona erdi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.