Başkan Sargın’dan Gaziler Günü Mesajı

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Başkan Sargın mesajında “Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal ATATÜRK’ e “Gazi” unvanının verildiği günün yıldönümü olan Gaziler Günü’nü kutlamanın onur ve heyecanını yaşıyoruz.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle birçok Türk insanı şehit ve gazilik onuruna ulaşmış, şehit ve gazilerimizin vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği kutsal mücadele, tarih sayfalarında kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yerini almıştır.

Bugün de milletimizin huzur ve güvenliğinin temini için canını ve bedenlerinin bir parçasını bu topraklara feda eden şehit ve gazilerimiz vardır. Milletimiz şehitlerini, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutacaktır. Bizler de vatanı, milleti, bayrağı için canları pahasına savaşan şehit ve gazilerimizin aziz emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Şehit ve gazilerimiz bizlerin medarı iftiharı, vatanseverliğin, fedakarlığın, yardan ve serden geçmenin abideleridir

Bizler için büyük manası olan bu özel günde; cennet vatanımızı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere aziz şehitlerimiz ile vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta bulunan gazilerimize en derin saygı ve şükranlarımı sunuyor, kendilerine Yüce Allah’tan uzun ömürler diliyorum” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.