Erik ve Şeftali Yandı

0

Erken çiçek açan Erik ve Şeftali ağaçları buz tutarken çiçeklerden sarkan buzları gören vatandaşlar İznik’te ilk defa böyle bir olaya şahit olduklarını belirtti.

İznik ilçe tarım müdürlüğünün ölçümlerine göre İznik’te hava sıcaklığı -4’ü görürken üst üste üç gün yaşanan don olayı çiçek dönemindeki ağaçları yaktı umudunu erik ve şeftaliye bağlayan çiftçiler ise kara kara düşünüyor.

İznik ovasının tamamına yakınında erken çiçek açan Erik ve Şeftalinin don olayından büyük zarar gördüğünü belirten İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu “ İznik ovasının hemen hemen tamamında erken açan Erik ve Şeftali’de çok büyük zarar var. Zaten sıkıntıda olan çiftçimizi maalesef yine zor günler bekliyor. İlk yaptığımız tespitlere göre zarar % 70-80 civarında. Ziraat mühendisi arkadaşlarımız don olayından etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Çiçek döneminde meydana gelen bu don olayı ağaçlarda büyük yanıklar meydana getirdi. Zararın boyutları önümüzdeki günlerde daha net ortaya çıkacaktır sahadaki çalışmaların bitmesinin ardından detaylı bilgileri önümüzdeki hafta sizlerle paylaşmayı umuyoruz ” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.