Engelli Gençlere Askerlik Kınası Yakıldı

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın eşi Hacer Sargın himayesinde ve İznik Özel Erkim Rehabilitasyon Merkezi ile ortaklaşa Demir Düğün salonunda asker uğurlama ve kına gecesi düzenlendi.

Kına yakma ve asker uğurlama gecesinde İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak ve İznik Belediye Başkanı Osman sargın ile hep birlikte hazırlanan yaş pastayı kestiler.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Yaptığı konuşmada ” Sevgili dostlar bu akşam böylesine güzel organizasyonu gerçekleştiren ve bu organizasyonda emeği olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Az evvel kardeşlerimizde izah etmeye çalıştılar yarın yiğitlerimizi, kahramanlarımızı inşallah askere göndereceğiz. Engelli genç kardeşlerimiz için düzenlenen bir program, engelli olmak sorun değildir, engellere engel yaratmak sorundur. İznik Belediyesi olarak engellilerin rahat hareket edebilecekleri meydanlar oluşturuyoruz. Kaldırımları da artık kaldırıyoruz ve rahat hareket edebilecekleri alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Özellikle engelli analarımıza da yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü onların çektiği çileleri yakından biliyorum ve takip etmeye çalışıyoruz. Onların dertleri ile de dertlenmeye çalışıyoruz ama yeterlimi tabiî ki de yeterli değil. Bizler İznik Belediyesi’nde ilk görevi alır almaz ilk yaptığımız işlerden biri engelli yaşam merkezini açıp engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için çaba sarf etmek oldu. İki öğretmeni ile birlikte onlara dersler veriyor ve bunun yanında özel eğitim okulları var onlarda bu konularda çaba sarf ediyorlar. Sevgili dostlar son günlerde ülkemizi bölmek parçalamak isteyen hainler var. Allah’a şükürler olsun ki böyle analar olduğu müddetçe böyle evlatlar doğduğu müddetçe bu hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Çünkü bizim annelerimiz yarın evlatlarımıza daha huzurlu bir ülke bırakmak için ciğer parelerini gözünü kırpmadan cepheye gönderip ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenlere de evlatlarını feda edebilmektedi. Buradan ben şehit annelerimizi anmadan geçmek istemiyorum. Allah onlara sağlıklı uzun ömürler versin diyorum. Bu asker kardeşlerimize de hayırlı teskereler diliyorum. Hepiniz sağ olun var olun Allah ömrünüzü uzun eylesin inşallah diyorum hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum” dedi.

Programa Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak ve eşi Özgür Toprak,İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve eşi Hacer Sargın, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmıut Hersek ve yönetimi, İznik Özel Erkim Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nilgün Albayrak ve eğitimciler, asker aileleri ve yakınları katıldı.İlçemiz de ikamet eden engelli 12 gencimiz yapacakları bir günlük sembolik askerlik için uğurlama ve kına töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Bedensel ve zihinsel engelli asker adaylarının ellerine kına yakılarak, askerlik bohçası hediye edildi. Sembolik de olsa, bir günlük vatani askerlik görevi yapacak çocuklarını askere uğurlayan anne ve babalar duygulu anlar yaşadı.

Kına gecesinde gönüllerince eğlenen engelli asker adayları 13 Mayıs 2016 tarihinde bir gün boyunca Hava Meydan Komutanlığı’nda temsili askerlik yapmak üzere uğurlandı.


Leave A Reply

Your email address will not be published.