Emin Arslan beraat etti

0

Daha önce Paralel Yapı kumpasıyla 9 ay cezaevinde kalan eski polis şefi Emin Arslan’ın da aralarında bulunduğu 22 sanıklı davadan beraat kararı çıktı. Anadolu Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savcının, sanıkların tüm suçlardan delil yetersizliğiyle beraatine karar verilmesine ilişkin mütalaasını değerlendiren mahkeme, sanıkların beraatine karar verdi. Böylece Paralel Yapı’nın en büyük kumpas davalarından biri de çökmüş oldu.

10 YIL HAPSİ İSTENİYORDU

İstanbul’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonuna ilişkin eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’ın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’ın “hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte yardım etmek” ve “uyuşturucu ticaretine yardım etmek” suçlarından 3.5 ila 10.5 yıl hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.

BERAAT ETTİ

Davada Emin Arslan başta olmak üzere sanıklar ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ ve ‘suç örgütüne yardım etmek’ suçlarından yargılanıyordu. Savcı, Arslan’ın 3,5 ile 10,5 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti. Davanın dünkü celsesinde duruşma savcısı, 22 sanığın beraatine karar verilmesi yönünde mütalaa verdi. Beraati istenen polisler arasında Emin Arslan da vardı. Ve mahkeme oy çokluğu ile Arslan’ın da aralarında bulunduğu 22 sanığın beraatine karar verdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.