Doğalgaz Ana Hat Kamulaştırması Onaylandı.

0

Geçtiğimiz ay Doğalgaz kamulaştırması için gerekli evraklar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e İznik Ak Parti Teşkilat başkanı Metin Aslan ve Yönetim kurulu üyesi Ediz Akın tarafından elden teslim edilerek yapılacak çalışmalar için yardım talep edilmişti. Yapılan ziyaretler bugün meyvesini verdi.

Bugün Resmi gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararında “ Bursagaz İznik Şehir RMA Doğal Gaz Bağlantı Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Yalova ve Bursa illeri sınırlan içerisinde yer alan ve ekli haritada gösterilen güzergâha isabet eden taşınmazlar ile söz konusu proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırılmıştır.” denildi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Yaptığı açıklamada;

“Hayırlı Olsun! Bakanlar Kurulu kararımız çıktı.

Doğalgaz şebeke döşemesinin ardından ana hattın çekilmesindeki kamulaştırmalarda yaşanan sıkıntılar Bakanlar Kurulumuzun “acele kamulaştırma” kararı ile çözüme kavuştu. Başta Kararı onaylayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olmak üzere Bakanlar kurulumuzun kıymetli üyelerine ve destek veren milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. İznik için Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.