Çifte Cinayet Sanığı Suçlamaları Reddetti.

0

İznik’te işlediği cinayetler ile Türkiye gündemine oturan seri katil sanığının yargılanmasına İnegöl ağır ceza mahkemesinde başlanıldı.

Ağustos ayında Belediye İş Hanı’nın ikinci katında boş bir dükkan içinde cansız bedeni bulunan Hakan İsen ve 7 Temmuz tarihinde Ayasofya Camii’nin tuvaletinde cesedi bulunan Necmettin Pehlivan’ın katil zanlısının yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Kaybolduktan sonra bulunması için Tüm İznik’in seferber olduğu Hakan İsen’in yerini söyleyerek kendini ihbar eden Ahmet Çakar polis tarafından gözaltına alınmasının ardından işlediği cinayetleri en ince detaylarına kadar anlatarak yer göstermesi yapılmış ve cinayetleri kendisinin işlediğini hatta 20 yıl öncede bir cinayet işlediğini söylemiş fakat bu cinayete ait hiç bir delil bulunamamıştı.

Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen sanık Ahmet Çakar’in ilk duruşması İnegölde yapıldı Çakar mahkemede kendini savunarak “Pehlivan’ı beraber alkol aldığımızdan dolayı tanıyorum. Olay gecesinde Ayasofya Camii’nin bahçesinden geçtiğimiz sırada bank üzerinde alkol alırken gördüm. Kendisinden sigara istedim. Sigarayı verip bana küfretmeye başladı. Ben de sinirlenerek ona iki defa vurdum. Sonra araya vatandaşlar girip ayırdı. Bir daha da kendisini görmedim. Ben öldürmedim, suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ederim” diyerek Hakan İsen cinayeti ile ilgili bir şey söylemeyerek “zaten akıl sağlığım yerinde değil Bakırköy Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüm” diyerek kendisini savundu. Mahkeme heyeti, ilk duruşmanın ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi.

İkinci duruşma 31 Mart tarihinde İnegöl Ağır Ceza mahkemesinde görülecek.

Leave A Reply

Your email address will not be published.