Çanakkale Şehitleri Dualarla ve Buğday Çorbası ile Anıldı

0

18 Mart Çanakkale Zafer’inin 101. Yılı dolayısıyla İznik Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği program sabah namazı ile başlarken namaz sonrasında vatandaşlara Çanakkale savaşında askerlerin yediği buğday çorbası, üzüm hoşafı ile ekmek de ikram edildi.

İlçe Müftülüğü tarafından Sabah Namazı sonrasında Şehit ve Gaziler için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı 18 Mart Çanakkale Zaferi hakkında vaazda bulundu.

Program sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Sargın, “Aziz Türk milletinin asil evlatları, 101 yıl önce 7’den 70’e gözünü kırpmadan canını, kanını, malını feda ederek Türk milletinin kurtuluş ışığı olan ve tarihi yeniden yazan Çanakkale şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Onların zor koşullarda zor bulabildiği üzüm hoşafı ile buğday çorbasını tüketerek, aynı duyguları yaşamak ve yaşatmak istedik” dedi.

Vatandaşlar 18 Mart Çanakkale Zafer’inin 101. Yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında emeği geçenlere teşekkür ettiler.


Leave A Reply

Your email address will not be published.