BÜYÜKŞEHİR’DEN HİZMET YAĞMURU

0

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan toplam 236 milyon 840 bin 455 TL’lik yatırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusu korunarak gerçek bir meydana dönüştürülen Atatürk Stadyumu, 05 Nisan Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacak. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen ilk etkinlik olan mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan hem referandum sürecini değerlendirecek hem de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 236 milyon 840 bin 455 TL’lik yatırımları hizmete açacak.

Kırsal hizmetler ön planda

Özellikle bütünşehir yasasının ardından kırsal kalkınma hedefiyle başlatılan çalışmalar çiftçilerin yüzünü güldürürken, Boyalıca ve Cerrah ürün toplama merkezleri, Tekke süt toplama merkezi, Gemlik, Harmancık, Kestel, İznik ve Osmangazi ilçesindeki sulama gölet ve tesisleri ile kırsal bölgelerdeki içme suyu hatları ile su depoları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete sunulacak.

Bunun yanında kırsal alanlardaki yaşam kalitesini yükselmeye yönelik hayata geçirilen Keles Belenören Köy Konağı, Harmancık Gedikören Köy Konağı, Mudanya Altıntaş Hizmet Binası da kullanıma açılmış olacak.

Yenilenebilir enerji kaynakları

Çevre yatırımları kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik çalışmalara ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, bu alanda da önemli hizmetleri Bursalılarla buluşturuyor. Tamamen yerli üretimle gerçekleştirilen ve yaklaşık 80 milyon TL’ye mal olan Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi, arıtma tesislerinde biriken çamurun elektriğe dönüşümü için hayata önem taşıyor. Günlük 400 ton çamur yakma kapasitesi bulunan tesis de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılırken, bunun yanında D13 su deposuna kurulan Hidroelektrik Santrali ve D46 su deposu üzerine kurulan Güneş Enerji Santrali de devreye alınmış olacak.

Tarih gün yüzüne çıktı

Yer üstündeki tarihi eserlerin ardından yer altındaki tarihi değerleri de bir bir gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Beyazıt Paşa Medresesi’nin ardından yine toprak altında kalan 5 asırlık Hançerli Fatma Sultan Medresisi’ni de ilk günkü ihtişamına kavuşturdu. Sultan 2. Bayezit’in torunu olan Hançerli Fatma Sultan tarafından yaptırılan ve tamamen toprak altında kalan tarihi yapı da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılmış olacak.

Bunun yanı sıra tarihi müftü önü cami, Darunkurra Mektebi restorasyonu ile İvazpaşa, Gelincik, Sipahi, Yorgancılar Çarşısı cephe sağlıklaştırma ve çatı örtü düzenlemesi çalışmaları da Bursa’ya kazandırılan hizmet arasında olacak.

Bursa’yı spor kenti haline getirmek amacıyla yapılan projeler arasında yer alan Kazım Karabekir Spor Tesisi, Bağlarbaşı Spor Tesisi, Mimar Sinan Spor Tesisleri, Demirci Futbol Sahası ve Çamlıca Anadolu Lisesi Spor Salonu da aynı törende hizmete açılacak.

Mitinge davet

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 05 Nisan Çarşamba günü Bursa’nın yine tarihi günlerden birine tanıklık ereceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Meydana dönüştürülen Atatürk Stadyumu’nda yapılacak ilk etkinlik olması nedeniyle tüm Bursalıları mitinge davet eden Başkan Altepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bursa’ya yakışır şekilde coşkulu bir kalabalıkla karşılaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu arada vatandaşların miting alanına ulaşımda bir sorun yaşamaması amacıyla metro 14.00 – 19.00 saatleri arasında ücretsiz olacak.

Leave A Reply

Your email address will not be published.