Bu Sokak’ta Kanser Grip Gibi Arttı…

0

İznik’te Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde tam 5 yıldır yerleşim alanının içerisinde olan 2 baz istasyonu mahallenin çok büyük tepkisine neden oldu. Toplu imzalardan bir şey çıkmadığını ifade eden mahalle halkı şimdi ise kanser ile mücadele ettiklerini ifade etti.

Mustafakemalpaşa Mahallesi Yağmur Sokak ve Arabacı Sokak’ta kanser vakaları sıklıkla arttı. Mahalle halkı ise bunun nedenini baz istasyonlarından dolayı kaynaklandığını ifade ediyor. Bir otel’in üzerinde ki baz istasyonu tam 5 yıldır faaliyette şimdi ise hemen otel’in yanında bulunan bir binaya gizlice baca görünümünde baz istasyonu yapıldı.

EN SON 3 AY ÖNCE BİR KİŞİ KAN KANSERİNDEN ÖLDÜ

Baz istasyonu yüzünden Rahim kanserine yakalandığını iddia eden Seviye Seyhan adlı bayan “Mahalle olarak imza kampanyası düzenledik. Defalarca yetkililere sesimizi duyurduk fakat kimse bu konu ile ilgilenmedi. Sokağımızda kanser vakaları arttı. 1 yıldır rahim kanseri ile mücadele ediyorum. Şimdi bir kişi daha rahim kanseri oldu. Bir kişi gırtlaK kanseri oldu 3 ay önce kan kanserinden bir komşumuz vefat etti” diye konuştu.

BENİM İKİ ÇOCUĞUM VAR KORKU İÇİNDEYİZ

Mahalle sakinlerinden Melike Sözbir ise, “2 çocuğum var endişe duyuyorum. Mahallede hastalıklar arttı. Yetkililer sesimizi duysun.Bu istasyonları istemiyoruz” diye konuştu.

KANSER GRİP GİBİ ARTTI

Özlem Alagöz ise topladıkları Toplu imzaların daha önceki Belediye Yönetimi tarafından çöpe atıldığını iddia etti. Alagöz, “ilk olarak şahsım adına şikayette bulundum. Sonra ise komşularım ile toplu imza topladık ama çöpe atıldığını duyduk. Daha sonra bu konuyu defalarca gündeme getirdik hiçbir şey çıkmadı. Yetkililer baz istasyonunun kullandığımız cep telefonu ile aynı zararda olduğunu söylediler. Mahallede kanser vakaları arttı arka sokağımızda var yan sokağımızda var. Biz bu istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

MAHALLE MUHTARINDAN AÇIKLAMA

DURUMU SAVCILIĞA TAŞIYACAĞIZ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mustafakemal paşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Demircan, “Geçen yıl bu konuyla ilgili toplu imza topladık Belediye’ye ilettik o dönemki Belediye bu konuya duyarlı olmadı. Şimdi ise bu konuyla ilgili Mahallem adına Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum” diye konuştu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.