Belediye Türk Halk Müziği Korosu İlk Konserini Verdi

0

İznik Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği Türk Halk Müziği Konserine İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Salih Güven ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı İsmail Güleç ve yönetimi, S.S. İznik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Uslu, Gaziler Derneği Üyeleri ve Türk Halk Müziği sevenleri katıldı.

2015 Ocak ayında kurulan İznik Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ilk konserini verdi. Türk Halk Müziği Koro şefi Yücel Düzel yönetiminde 30 kişiden oluşan koro birbirinden güzel türkülerle dinleyenleri mest ettiler. Programın sunuculuğunu İznik Belediyesi Türk Halk Müziği Korosundan Nilgün Aras yaparken, Kılıçkalkan ekibinden Buğra Kuta ise türküler eşliğinde oynayarak ayrı bir renk kattı.

İznik Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Konserde ilk eser olarak “Allı Turnam”, “Niye Çattın Kaşlarını, Bilmiyorum Yar Suçlarımı”, Koro Solistlerinden Ferdane Atay “Hastane önünde incir ağacı, Doktor bulamadı bana ilacı” seslendirirken, Koro Solistlerinden İbrahim Tırnava ise “Cahildim Dünyanın Rengine Kandım” türküsünü seslendirdi. Program 20 eser seslendirilirken dinleyiciler de türküler eşlik ederek hem söyledi hem oynadı. Koronun saz ekibinden Osman Serçe’nin İznik’i anlatan şiiri programa ayrı bir duygu kattı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada ” Geçen yıl, bir konser sonrası koro sorumlusu Ferdane Hanım ile dedik ki Türk Halk Müziği Korosunu da kuralım. Olur mu olmaz mı derken çok kısa bir sürede kurduk. İşte bu akşam hep birlikte gördük. Ben korodaki her arkadaşıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu işte katkısı olan koro şefimizi tebrik ediyorum. Bu akşam İzniklilere yaşamadığı bir sevinci yaşattınız. İznik Belediye Başkanı olarak tekrar teşekkür ediyor yüreğinize sağlık diyorum” dedi.

Belediye Başkanı Osman Sargın konser sonunda, Koroyu tek tek tebrik ederek, teşekkürlerini sundu. Ardından Koro Şefi Yücel Düzel günün anısına çini tabak hediye etti. Ardında ise Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak İznik Belediyesi Türk Halk Müziği Korosunun Koordinatörü Ferdane Atay’a çini tabak hediye etti. Koronun birbirinden güzel eski gelenek ve görenekleri andıran kıyafetleri dikkatlerden kaçmadı.


Leave A Reply

Your email address will not be published.