Bayındır’a 5 bin ton su kapasiteli gölet

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Uzun yıllar susuzlukla mücadele eden Bayındır Mahallesine Can Suyunu verecek temel atma töreninde ilk kepçeyi vurdu. Kullandığı iş makinesi ile ilk kepçeyi vuran Başkan Sargın, Bayındır Mahallemize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Bayındır Mahallesi muhtarı Lütfü Erol’un girişimleri ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın desteği ile 500 bin liralık yatırım için temel atma töreni yapıldı. Temel atma törenine İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Marmara Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Belediye Meclis Üyeleri Necmettin Çömez, Ahmet Yıldırım ve Raşit Alptekin, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ve yönetimi, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Tosun, Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Faruk Demircan, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tolga Sanlı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Kadir Yıkılmaz, Metin Çatak, İznik Belediyesi Daire Amirleri, Bayındır Mahalle Muhtarı Lütfü Erol ve mahalle sakinleri katıldı.

Bayındır Mahallesi Sulama Göleti açılışında konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da “Bugün böylesine güzel bir ortamda çok güzel bir hizmetin temelini atıyoruz. Bu bir başlangıç. Burada Bayındır’ın ürünlerini daha bereketli daha verimli olması için bir nevi can suyu niteliğinde bir gölet inşaatına başlıyoruz. Bu sulama göleti takriben650 metrekare genişliğinde,7 metregövde derinliği olan 5 bin ton su tutabilen bir gölet olacak. Şimdiden bu Göletin Bayındır’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu göletin yapımında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan GÜRER İnşaat sahiplerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bir yıllık zaman diliminde Bayındır’a Bayanlarımıza bir sosyal tesis yapıldı. Hemşirelerin rahatlıkla sağlık kontrolleri yapabilmeleri için sağlık kabini yapıldı. Ayrıca bir mahalle konağımız tekrar restore edilerek Bayındır Mahallesi’ne layık hale getirildi. Yine köy yollarının büyük bir bölümü stabilize yapıldı. Ben inanıyorum ki Bayındır Mahallemiz yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar ile bir cazibe merkezi haline gelecek. İnşallah yakın zaman içerisinde de Bayındır Mahallemize bir düğün salonu kazandırıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz de Bayındır Mahallemize bir sosyal tesis yapacak. Bayındır, Mahmudiye yolumuzda inşallah bu yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Bizler hem insanımıza değer veriyoruz, hem de ölülerimize saygıda kusur etmiyoruz. Bayındır Mahallemiz de Mezarlıklarımızı onarıp temizleyip, malzemelerin konulabileceği bir de yer inşa ediyoruz. Bizler dedik ki insanların doğumundan, ölümüne hizmet edelim. Bir bebeğin doğduğu ilk gün elbisesini biz giydiriyoruz. Belediye personelimiz ilk doğan bebeğin haberini aldığı an elbisesini teslim ediyor. Ve şükürler olsun ki artık cenaze defin işlemlerinin tamamını İznik Belediyesi ücretsiz olarak karşılıyor. İşte bu anlamda tüm mahallelerimizde de bunu yerleştirmeye çalışıyoruz. Artık vatandaşımızın cenaze sırasında hiçbir derdi olmayacak. Bizler gereken desteği, yardımı, aşınızı, her şeyinizi bizler karşılıyoruz. Şuan için her cenaze evimize yüz kişilik yemeğine kadar yolluyoruz. Ben şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Göletimiz Bayındır Mahallemiz’e hayırlı uğurlu olsun, hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum.” dedi.

Bayındır mahalle Muhtarı Erol ise konuşmasında “Değerli İlçe Başkanım, Meclis üyeleri ve diğer konuklarımıza bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle mahallemizde bulunan su sorununa el atan Belediye Başkanımız Sayın Osman Sargın’a çok teşekkür ediyorum.” Bayındır Mahalle Muhtarı desteklerinden dolayı İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve İhaleyi alan GÜRER İnşaat şirket sahibine çini hediye etti. Törenin ardından gelen misafirlere ve mahalle sakinlerine pilav ve ayran ikram edildi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.