BAŞKAN SARGIN’DAN ÖĞRETMENLERE JEST

0

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile Saat 9;45’te Atatürk Anıtına Çelenk koyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci ve meslektaşları Öğretmen Gecesinde İznik Marmarabirlik Düğün Salonunda buluştular.

Öğretmen Gecesine İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, AK Parti İçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tolga Sanlı, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri, Öğretmenler ve aileleri katıldı.

Öğretmenler Gecesi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okuması ile başladı. Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan Semerci ” Bu gün insanlığa gönderdiği son kutsal kitabı “yaratan rabbinin adı ile oku” o kalem ile yazmayı öğretti. İnsana bilmediği şeyleri öğretti. ayeti ile başlayan ve hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu? Buyurarak ilim ve bilimi insanını öven Allah’a hamd ederek başlamak istiyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ile birlikte İstiklalimiz için gayret eden gazi ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İznik yöresi içinde eğitime katkılarından dolayı sayın kaymakamımız Ali Hamza bey, Sayın Belediye başkanımız Osman Sargın, ve eğitime katkısı olan bütün İznik’lilere teşekkürü bir borç biliyorum. Emekli olan öğretmenlerimize de hayatları boyunca sağlık mutluluk başarılar diliyorum. İznik Eğitime önem veren bir yer. İnşallah bütün köyleri ile okullarımızda eğitimi en güzel şekilde bayrağımızı en yükseklere çıkarmaya çalışıyoruz. Bu uğurda fedakarca çalışan siz değerli öğretmen arkadaşlarımı da kutluyorum. Günümüz kutlu olsun. En güzel başarılar en güzel sevinçler bizimle olsun” dedi.

Başkan Sargın’dan Bayan Öğretmenlere Lokal Müjdesi

Öğretmenler Günü dolayısı ile Medeniyetler Başkenti İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşma da” Bana bir Harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum.” Sözünün muhatabı sevgili öğretmenlerim, hepinizin öğretmenler günü kutlu olsun. Değerli arkadaşlarım öğretmenlik mesleği dünyanın en eski ve en kutsal mesleğidir. Böylesine kutsal bir görev yapmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Bu herkese nasip olmaz, öğretmenlik gerçekten meşakkatli bir meslektir. Gerçekten bu meslek fedakarlık isteyen bir meslek, bu meslek gönül erliği isteyen bir meslektir. Böylesine bir mesleği icra eden siz değerli öğretmenlerimizi gönülden kutluyorum. Öğretmenler toplumlara yön veren toplumları geleceğe hazırlayan bireylerdir. Tarihe şöyle bir baktığımız zaman öğretmenler her zaman büyük görevler üstlenmişlerdir. Yani şöyle bir düşüneceksek olursak Şeyh Edebali gibi bir öğretmen olmasaydı acaba Osmangazi ve Orhangazi gibi biri olabilir miydi? Şeyh Edebali gibi bir eğitimci olmasaydı, koskoca bir imparatorluğun temeli atılmış olabilir miydi acaba? Akşemseddin gibi biri olmasaydı Fatih gibi biri olur muydu, hiç düşündünüz mü? Akşemseddin olmasaydı bu gün İstanbul hangi acem ellerinde olurdu. Öğretmenlerin İmparatorlukların kurulmasından, devletlerin yücelmesinde büyük görevler almışlardır. Yine yüz başı Mustafa beyler, yine Şems-i efendiler olmasaydı, acaba Mustafa Kemal olur muydu? Böylesine güzel bir ülkede yaşama şansı bulabilir miydik? Bunun gibi yüzlerce binlerce örnek. Öğretmenlerimizi böylesine ulvi bir görev yaptığı için tebrik ediyorum. Gönül dolusu sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yine Şeyh Edebali’nin bir sözü var onu da hatırlatmak istiyorum. “ İnsanlar vardır ki, sabah seher vakti doğar, akşam vakti ölürler.” Öğretmenler ebediyen yaşayan insanlardır. Hanım öğretmenlerimize müjdemiz var. Hanım Öğretmenlerimin çıkıp oturacak bir yeri yok, öğretmen evi lokalinin yanı başına üst tarafa tekrar inşallah önümüzde ki günlerde, hanım kardeşlerimizin kullanması şartı ile buraya hanım kardeşlerimize bir lokal yapacağız. Hepinizin tekrar öğretmenler gününü kutluyor, Sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum” dedi.

El kaldırarak Öğretmenlerden konuşmak için izin alan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan yaptığı konuşmasında ” Öncelikle bu anlamlı gün vesilesi ile başta bizim üzerimizde emeği olan bütün öğretmenlerimiz olmak üzere öncelikle ebediyete intikal etmiş olanları rahmetle hayatta olanları, emekli olanları şükranla görevleri başında olanları saygı hürmet ile yad ediyor, hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Öğretmenlik mesleğine ilk adımı atan öğretmenler yemin etti. Ardından 2015 yılı yaz döneminde emekli olan Öğretmenlerimize hizmet ve şeref belgeleri, Öğretmenler arası Voleybol Turnuvasında dereceye girenlere okul ve öğretmenlere kupa ve madalyaları verilirken, Okullalar arası düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Gecede İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü Folklor ekipleri birbirinden güzel gösteri sunarken, Öğretmenlerde güzel türküleri ile geceye renk kattı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından öğretmenlere verilen yemek ikramından sonra program sona erdi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.