Başbakan Yıldırım’dan Görüntülü Mesaj

0

15 Temmuzda ki darbe girişimine karşı tüm Türkiye’de olduğu gibi İznik’te de meydanlarda darbeye karşı tek yumruk olan İznik halkı, demokrasi nöbetinin 15. gecesinde saat 01.40 sularında Başbakan Binali Yıldırım’dan gelen görüntülü telefon sürprizi ile karşılaştı.

İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, kamu kurum kuruluşları ve STK temsilcilerinin ve İznik halkının her akşam katıldığı demokrasi nöbetlerinin 15.gecesinde Başbakan Binali Yıldırım’dan telefon sürprizi geldi.

Başbakan Yıldırım konuşmasında “Öncelikle tüm İzniklilere hayırlı akşamlar diliyorum. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekânları Cennet olsun. Gazilerimize şifalar, hayırlı, uzun ömürler diliyoruz. Bir kez daha diyoruz ki Bu millet bölünmez, Türkiye yenilmez. Bunu gördük ve yaşadık. Bugün bu millete ve ülkemize güvencimiz, inancımız eskisinden çok daha fazladır. Allah ülkemize ve milletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Ama silahlı darbe girişiminde bulunan asker kılığı içerisinde ki caniler, fetö terör örgütü elemanları unutmasınlar ki yaptıkları yanlarına kar kalacak. Bunların hesabını şehitlerimiz adına, gazilerimiz adına, 79 Milyon vatan evladı adına onlardan sorulacaktır, bundan emin olabilirsiniz. Bu duygu ve düşünceler ile hepinize hayırlı geceler diliyorum” dedi.

Başkan Sargın ise konuşmasında “Sn. Başbakanım tüm Türkiye olduğu gibi İznik haklıda sizlerin ve milli iradenin yanındadır. İnşallah çok güzel yarınlar bizleri bekliyor. İznikliler olarak sizlere şükranlarımızı arz ediyor, bizlerde hayırlı geceler diliyoruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım daha sonra telefondan İznik halkına el sallayarak hayırlı geceler temennisinde bulunurken, demokrasi nöbeti tutan İznik halkı da kendisine “Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle” sloganlarıyla destek verdi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.