Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu İznik’te

0

İzmir Çiğli’de 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda kalkışından bir süre sonra düşen eğitim uçağında şehit olan Yüzbaşı Yunus Bal’ın Yenişehir’deki cenaze töreninin ardından İznik’e gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, AK Parti İlçe Başkanı Halil Gökbulut ve partililerce karşılandı. Çavuşoğlu, daha sonra vatandaşlarla tokalaşıp esnaflara hayırlı işler diledi.

Çavuşoğlu’nu parti binası önünde Pele Mehmet manilerle karşıladı. Türkiye Yağlı Güreşleri Baş cazgırı (Pele) lakabı ile tanınan Mehmet Tura, “Eski başkent İznik’imize, dünya kurulduğundan beri İnsanlar daima birbirleriyle yarışmış, sayın Hakan Çavuşoğlu, size Başbakan Yardımcılığı çok yakışmış” dedi. Tura’ya teşekkür eden Çavuşoğlu daha sonra parti binasına geçerek açıklamalarda bulundu.

Ak Parti İznik İlçe Başkanlığında teşkilat ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu burada önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu’nun açıklamasında önce ilk olarak söz alan Ak Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut “Çok değerli bakanımıza, değerli İl başkanımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız ile teşkilat mensuplarımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’da konuşmasında “Bugün çok kıymetli ve değerli misafirlerimiz aramızda. Öncelikle başta Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu olmak üzere herkese hoş geldiniz diyorum. Ben sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum.Ben hepinize teşekkür ediyorum.Cenab-ı Hak hepimize birlik ve beraberlik versin” dedi.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman da konuşmasında “Bugün hep birlikte geçtiğimiz aylarda yeni seçilmiş ilçe teşkilatımızı ziyaret ederek istişarelerde bulunduk. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da açıklamasında “Kısa bir süre önce ilçe kongremizi yapmıştık. İznik Ak Parti ile başarılara alışmış bir ilçemiz.İnşallah bu şekilde devam eder.Farklı vesilelerle bizler sürekli bir araya gelerek İlçe Başkanımız, Belediye Başkanımızla istişarelerde bulunuyor ve bulunacağız” dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da konuşmasında İznik’te ki devam eden hükümet yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Aydın konuşmasında “İznik Barajımızı Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’nun destekleriyle 2 yıl önce çektirdik. Çevre yolu ihalesini yaptık, Mekece yolu ihalesini yaptık. Yani İznik’i ulaşılabilir bir kent konumuna getirmek için gayretlerimiz sürüyor” dedi.

Çavuşoğlu, sözlerine “AK Parti de makamlar hizmet etmenin bir aracıdır. Bizi anlayamayanların anlayamadığı nokta burasıdır. Biz millete hizmet etmeyi kendimize şiar edinmiş, onun dışında hangi makam olursa olsun onu araç olarak görürüz. Bu birlik ve beraberlik İznik’imize, Bursa’mıza çok önemli katkılar sağladı bundan sonra da sağlayacak ” diyerek başladı.

Çavuşoğlu, “Son üç ay da Bursa’da 50 kongre yaptık. Ana kademe ilçe başkan, kadın ve gençlik kolları olmak üzere. Bir de Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile kadın kolları il kongresini yaptık. Önümüz de ki ayın 25’in de ise Sayın Başbakanımızın katılımı ile il kongremizi yapacağız. Bizler teşkilatların yapılanmasında süreklilikle değişimi benimseyen bir yaklaşımla AK Parti Teşkilat Başkanlığımız bu süreci yönetiyor. Ne demek bu; tecrübeyi entegre ederek, gençlik dinamizmini ve aşını yönetimlere sirayet ettirmek suretiyle bu motivasyonu, şevki, AK Parti’nin güçlü yürüyüşünü devam ettirmek gibi bir ilkesi var. İznik teşkilatımızda da çok sayıda arkadaşımız görevini devretti. Tecrübeli arkadaşlarımız da onların yanında yer alması suretiyle gerçekten yeni bir motivasyonla İznik’imize başta Halil Gökbulut ve Osman Sargın başkanımızla birlikte önemli projelere imza atacağız.”

“AK PARTİ SENDELERSE TÜRKİYE SENDELER”

Türkiye’de gelinen süreç ve içinden geçtiği konjonktür, AK Parti ile Türkiye’nin kaderini adeta ölçüştüğünü bize hergün bir kez daha ispat ediyor. AK Parti sendelerse Türkiye sendeler. Türkiye’yi hedef alanlar, AK Parti üzerinden hedef alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterilen düşmanlık esasen Türkiye’ye gösterilen bir düşmanlıktır. Şu bir gerçek, Sayın Cumhurbaşkanımız var olduğu sürece, devam ve milletimizden bu teveccühü gördüğü müddetçe Türkiye’yi teslim alamazlar, düşüremezler. 2001 yılından buyana Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok önemli mesafeler alındı. Değiştik, geliştik, yatırımlarımız devasa boyutlara ulaştı. Adeta bambaşka bir Türkiye’ye kavuştuk. Biliyoruz ki milletimiz bize güveniyor. Bizimde bunu boşa çıkarmamamız gerekiyor. Nerede bir yoksul var, ihtiyaç sahibi varsa ona ulaşacağız. Nerede bir yetim varsa başını okşayacağız. Nerede bir dert var oraya derman olmaya çalışacağız. Aman dileyenin feryadına mutlaka koşacağız. Aksi taktirde bize verilen emaneti, verilen güvenin karşılığını vermemiş oluruz ki, gece gündüz mücadele veren Sayın Cumhurbaşkanımızın bu mücadelesine haksızlık yapmış oluruz.” Dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından toplantı basın mensuplarına kapalı olarak devam etti. Yaklaşık bir saat süren tolantıda birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı öğrenildi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.