ANITLAR KURULU İZNİK SAHİL PROJESİNİ ONAYLADI

0

Bursa Anıtlar Koruma Kurulu İznik Projelerini yerinde inceleyerek onay verdi. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Belediye Meclis üyeleri Necmettin Çömez, Ahmet Yıldırım, İznik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Kayın Çalışkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kültürel Miras Şube Müdür Vekili Mumine Güdü ve Bursa Anıtlar Koruma Kurulu üyelerin hazır bulunduğu toplantıda İznik Sahil Düzenleme Projesinde yüzler güldü.

Anıtlar Yüksek Kurulu 3 Projeyi Onayladı

Bursa Anıtlar Koruma Kurulu üyeleri yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemek üzere Aylık toplantısını İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde gerçekleştirdi. Kurul üyeleri toplantı ile birlikte çalışma alanlarını ziyaret ederek incelemede bulundu.

Kurul Başkanı Murat Taş, Kurul müdürü Serpil Arık, üyeler, Işıl Gençoğlu, Nazire Diker, Kazım Karabulut, Bülent Nuri Kılavuz, Bursa Müze Müdürü Sinan Özbey, Rölöve Anıtlar Müdürü Aylin Kırlangıç, Mevlüde Kapta ve kurul röportörleri ile birlikte İznik’e gelen kurul üyeleri Yeşil Cami çevre düzenleme Mimari, peyzaj avam projesi, Ayasofya camii bahçesindeki mevcut tuvaletler yerine yeni tuvalet yapılması talebinin değerlendirmesi, Kıyı bandı Kentsel tasarım avam projelerini onayladı. Yeni İznik Müzesi inşaat alanında yapılan sondaj kazı rölövesi konusunda çeşitli incelemelerde bulunan kurul üyeleri, müze ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Sahil Kıyı Bandı Kentsel Tasarım Avam Projesi Onaylandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İznik Sahili Düzenleme Projesinin tamamlanarak onaylanmasından sonra yapım ihalesi için çalışmalara başlandı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da “Karayolları ile Kıran dere arasında bulunan bölgede sahil projesi uygulanacak. Proje içerisinde Büfeler, Çay bahçeleri, Lokantalar, Tenis kortları, Plaj Voleybol sahaları, Seyir terasları ve ahşap iskeleler, Plaj alanları ve yeşil alanlar bulunacak. Ayrıca İznik için yapılan projelere her zaman destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İznik Sahili Düzenleme Projesi kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından proje ihalesi tamamlanan ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan projenin önümüzdeki aylarda yapım ihalesinin de gerçekleştirileceği bildirildi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.