Cezaevinden Kaçan Katil İznik’te Yakalandı…

0

Dün akşam üstü Asayiş kontrolü için Elbeyli kavşağını bağlayan Polis 3 yıldır heryerde aranan ve 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ercüment B.’yi sahte kimlik kullanmasına rağmen kıskıvrak yakaladı.

İznik girişinde Asayiş uygulaması için 59 SH 012 plakalı mersedes aracı durduran polis araç kontrolünün ardından şahsın kimliğini alarak GBT sorgusunu yaptı. Sorgu esnasında telaşlanan E.B.’den şüphelenen Polis kimliğin pvc kabının açıldığını ve tahribat yapıldığını fark etti. Şahsı sorgulamak için emniyete götüren polis kimliğin şahsa ait olmadığını tespit etti. Parmak izi alınan şüphelinin gerçek kimliğine ulaşıldığında 3 yıl önce Cezaevinden firar eden ve polis tarafından aranan E.B. olduğu anlaşıdı.

E.B.’nin 2005 yılında cinayet işlediği, 2013 yılında ise Cezaevinden firar ettiği ve o günden beri arandığı ortaya çıktı.

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen E.B. (34) çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.B.’nin cinayet, silahla yaralama, mala zarar verme, tehdit ve sahtecilik suçlarından 9 ayrı sabıkası ve kesinleşmiş 12 yıl hapis cezası bulunuyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.