10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ TEBRİK MESAJI

0

Demokratik ve şeffaf toplumların ihtiyaçlarından biri de kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasının sağlanmasıdır. Toplumların kaderine etki eden bu ihtiyacın giderilmesi basın sayesinde mümkün olmaktadır. Mesleklerini gece gündüz demeden büyük emek harcayarak ifa eden basın mensuplarımız, halkın tarafsız, eksiksiz ve doğru haber akışıyla bilgilendirilmesi noktasında büyük önem arz eden bir görevi yerine getirmektedirler.

Hükümet olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın önderliğinde milli iradenin sesini daha gür hale getirmek, ülkemizde demokrasiyi ve milli iradeyi güçlü kılmak her zaman öncelikli gayemiz olmuştur. Millete efendi değil, hizmetkâr olma anlayışıyla, gücünü milli iradeden alan kadrolar olarak her konuya millete sağladığı imkanlar bakımından ayrı bir hassasiyetle yaklaşıyoruz.

İlkeli, bağımsız ve güçlü bir medyanın milli iradenin gücüne güç katacağı muhakkaktır. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz Türkiye tarihinin en büyük destanlarından birini yazarken, doğru, güvenilir ve sorumlu yayıncılıkla demokrasimizin lehine cansiperane görev yapan medya mensuplarımız da bağımsız ve milli bir tavır sergileyerek dünya medyasına örnek olmuştur. 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin ortaya koyduğu mücadelenin anlamını hakkıyla kavrayamamış olan bazı odaklar ve uluslararası kamuoyu için basın mensuplarının o gece kayıt altına aldığı gerçekler adeta ders mahiyetindedir. Milli iradenin sesini yansıtan medya mensuplarına üstün gayretleri için milletim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Uhdemizde bulunan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu eliyle basının daha fazla güçlenmesini ve gelişmesini hedeflemekteyiz.

Kurumlarımız aracılığıyla sağlanan imkanlardan hem ulusal hem de yerel basında görev alan gazetecilerin en etkin şekilde yararlanması yegâne arzumuzdur. Gerçeğe aykırı, yanıltıcı ve çarpıtma yayınlarla verilecek zararları en etkili şekilde önlemek amacıyla; güvenilir yayıncılık yapan basın Kuruluşlarını her zaman desteklemekte kararlı olduğumuzu belirtmeliyim. Çalışan gazetecilerimizin rahat çalışma koşullarına sahip olduğu ve emeğinin karşılığını hakkaniyetle alabildiği bir basın ortamına kavuşmalarını temenni ediyorum.

Algı operasyonlarına alet olmadan, basın meslek ve ahlak ilkelerini gözeterek doğru ve güvenilir haberleri yayınlarına yansıtan tüm basın mensuplarının tavrı takdire şayandır. Mesleğin onuruna yaraşır şekilde görevlerini layıkıyla yerine getiren bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar niyaz ediyorum.

Hakan ÇAVUŞOĞLU

T.C. Başbakan Yardımcısı

Leave A Reply

Your email address will not be published.