“İZNİK GÖLÜ BİZİM CAN SUYUMUZ”

0

Göl etrafında tehlike arz etmeye başlayan çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen kampanya büyük ilgi gördü.

İznik Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Göllüce Mahalle Muhtarlığının organizasyonu ile “İznik Gölü Bizim Can Suyumuz” sloganı ile İznik Göl Sahilinde temizlik kampanyası düzenledi.

Etkinliğe İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Eşi Hacer Sargın, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Hıştıroğlu, Necati Tosun, Belediye Meclis Üyeleri Öner Erim, Necmettin Çömez, Yusuf Biçer, Ahmet Yıldırım, Raşit Alptekin, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ve yönetimi, Ak Parti Gençlik kolları başkanı Faruk Demircan ve yönetimi, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Tosun ve üyeleri, Göllüce Mahalle Muhtarı Hasan Ayar, Göllüce Spor Kulübü Başkanı Tayfun Kabakçı ve gençleri, İznik Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İznik Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, İznik Belediyesi Daire Amirleri ve Göllüce mahalle sakinleri katıldı.

İznik Gölü Göllüce Merkezi ve çınar mevkii civarında gerçekleştirilen çöp ve katı atık toplama kampanyasına Göllüce köyü mahalle sakinleri projeye sahip çıkarak yoğun katılımla destek verdi. Köy sakinleri İznik Gölü Bizim Can Damarımız. Bizler her ektiğimiz Meyve ve Sebzeye İznik Gölünden Can Suyunu veriyor ve yetiştiriyoruz. Üretimimizi ve soframıza düşen her aşımızı göl sayesinde buluyoruz. Göllüce Okul Öğrencilerinin de yer aldığı kampanya da Göl Bizim geleceğimiz diyen öğrenciler, İznik Gölüne hep birlikte sahip çıkalım dediler.

İnsanlığa ve doğaya hayat veren İznik Gölü bizlere birer emanet olduğunu belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmasında “ İznik Gölü sodalı su olması dolayısıyla büyük öneme sahiptir. İznik Gölü çevresinde bulunan mahallelerimizin dikkatlerini çekmek İznik Gölüne sahip çıkmaları için yaptığımız “ Sahilini Temiz Tut” kampanyasını ilk Göllüce’den başlattık. İznik Gölüne yakın, göl manzaralı bölgeler olarak bizlere emanet edilen İznik gölünü hep birlikte sahiplenmeliyiz. Bu doğal güzellikleri ve ihtişamı gelecek nesillerimize temiz bırakmak amacı ile bu sosyal farkındalık kampanyasını başlattık. Doğayla uyumlu yaşamak için vatandaşlarımızdan sahillerin kirletilmemesi konusunda daha duyarlı olması istiyoruz. Özellikle İnsanlarımızın göl etrafında bulunan dere yataklarına zirai ilaç kutularının ve benzeri atıkları atmaması konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum. Bizlerin bu kampanyasına hassasiyetle destek veren Göllüce halkına ve burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.