FUNDA KAYACIK İLE COSPLAY VE MÜZİK DÜNYASI

1

Kendisini ‘İşte o Ses’ röportajlarından tanıdığınız, seslendirme sanatçısı olan sevgili Funda Kayacık ile harika bir röportaja daha imzamızı atmış bulunuyoruz. Seslendirme sanatçısı olması dışında, müzisyen olan Funda Kayacık İznik Gazetesine mesleğinin zorluklarından ve Cosplay olma konusunda birçok şey anlattı. Aklınızdaki soruları siz değerli okuyucularımız için cevaplandıran sevgili Funda Kayacık’a İznik Gazetesi ve ekibi olarak sonsuz teşekkür ederiz.

Klasik olacak ama Funda Kayacık kimdir ve neler yapar?

Funda Kayacık seslendirme sanatçısı, müzisyen, cosplayer ve Micro Influencer. Öğrenmeyi ve sanatı seven, oyunlardan zevk alan biriyim. Çizim yaparım, müzik aletleri çalarım, oyunlar oynar ve yayın yaparım.. Her anımı dolu dolu yaşayan biriyim.

Her insanın küçük yaşlardan itibaren belli başlı hayaller olur. Sizin içinde müzisyen olmak hayallerinizden bir tanesi miydi?

Evet elbette öyleydi, diğer hayallerimin yanında bu da vardı ama hep imkansız gözüyle bakıyordum. Konservatuvar sınavına sırf şansımı denemek için girip %100 burs alınca imkansız diye bir şeyin olmadığını anladım.

Zorlukları nelerdir ve müzisyen olmaktan memnun musunuz?

Performans sergilemek zordan ziyade zevkli. Enstrüman çalmak uzun süren çalışmalar gerektirebiliyor. O zaman ele giren kramplar, parmak uçlarında hissizleşme gibi zorlukları oluyor. Ama hepsi tatlı zorluklar diyebilirim.

Vokal olarak hangi tür parçaları okuyorsunuz ve çalmayı sevdiğiniz enstrümanlar nelerdir?

Opera mezunuyum o yüzden batı müziği yanım daha baskın. Opera, caz, müzikal güçlü yönlerim. Okulda aldığım piyano eğitimi dışında gitar, ukulele, kalimba, ocarinayı kendi kendime öğrendim ve hala da yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum.

Size göre müzisyen olmanın en eğlenceli yanı nedir?
Duygulara hitap edebiliyor olmak. Müzik üzgün bir insanı neşelendirebilir de ağlamayacakken ağlatabilir de. Minör akorla yürek dağlayabilirsin, majör akorla insanların içini kıpır kıpır edersin. Bence müzik büyülü bir şey ve bu çok eğlenceli.

Sahneye ilk çıktığınız anı hatırlıyor musunuz? Nasıl bir duyguydu? O heyecanı tarif etmek gerekirse tam olarak nasıl tarif edersiniz?

5 yaşındaydım, anaokulu gösterisiydi. Solo şarkı söyleyecektim. Hiçbir zaman sahne korkum olmadı, bu yüzden şanslıyım. Heyecanı evet vardı ama beni caydıracak bir şey değildi daha çok heveslendiren bir şeydi. Sahnede sözleri unutup salladığım çok oldu ama heyecandan mı yoksa sahneye fazla kaptırmaktan mı bilmiyorum.

Sizi siz yapan en önemli etken nedir ve müzik sektörü dışında nasıl bir Funda Kayacık var?

Beni ben yapan şey hevesimin kırılmasına izin vermeden içimdeki çocuğu yaşatarak hayallerimin peşinden koşuyor olmam. Müzik ve dubalj dışında gamer, koleksiyoner bir Funda var. Kutu oyunları, Disney, Marvel, Harry Potter, animelerin figürleri, çizgi romanları ve kitapları koleksiyonumda birçok şey yer alıyor. Oyunlar oynarken yayınlar yapıyorum, sosyal medyayı aktif kullanmaya çalışıyorum.

Müzisyen olmanız dışında, seslendirme ve Cosplay de yapıyorsunuz biraz bahsedebilir misiniz?

Cosplay e 2014 te başladım. Cosplay in ne olduğunu özetlemek gerekirse film, anime, oyun, kitap vs kurgusal karakterlerin kılığına bürünmek ve onların rolünü yapmak. Hem sosyal hem de sanatsal açıdan kendimi bolca geliştirmemi sağladı bu hobi. Kostümlerin parçalarını üretmek, boyamak, kıyafetini dikmek, makyajını yapmak… Bir sürü zanaat gerektiriyor, bunların yanı sıra sahne gösterileri ve yarışmalar da oluyor. Dublaja ise 2016 da başladım. Seslendirme yapmak da bir role bürünmek, karakteri yaşamak ve yaşatmak aslında. Bu yüzden mesleğimi de hobimi de çok seviyor ikisini de birlikte yürütmekten fazlasıyla zevk alıyorum.

Seslendirme sektöründe bazı oyun kahramanlarına sesiniz ile hayat verip, seslendirmiş olduğunuz karakterin Cosplay’inide yapıyorsunuz. Bunun özel bir nedeni var mı?

Oyun oynamayı, cosplayi ve mesleğimi yani dublajı seven biriyim. Oynadığım oyundan bir karakteri seslendirmek ayrı bi zevk, seslendirdiğim karakterin cosplayini yapmak apayrı bir zevk. Önceki röportajımızda bahsettiğim başarı listemde var olan iki maddeydi bunlar “Oynadığın bir oyunda seslendirme yap, seslendirdiğin bir karakterin cosplayini yap” bu maddeler çok uzun zaman öncesine dayanıyor. “League Of Legends” oyununa 2012 de başlamıştım , o zamandan beri hayalim bu oyunun parçası olabilmekti. “Briar” karakterini seslendirmek ve cosplayini yapmak iki tiki de atmamı sağladı.

Son olarak sizin gibi genç ve yetenekli arkadaşlarımıza ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz?

Asla pes etmeyin, hayalini kurmak başarmanın ilk adımıdır. Kendinizi geliştirmek için çaba sarf edin. Gerekirse kendi imkanlarınızı kendiniz yaratın ve kimsenin sizi aşağı çekmesine izin vermeyin. Her zaman elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Umarım başarı basamaklarını kolaylıkla tırmanırsınız.

1 Comment
  1. Emreee says

    Muhteşem tecrübeler. Çok seviyorum ve ilgiyle takip ediyorum kendisini

Leave A Reply

Your email address will not be published.