Felçli kuzunun süt annesi bir köpek

0

İznik’te sokak hayvanlarına barınak açan Fatma Şeren, felçli doğan kuzu yavrusuna bebek gibi bakıyor. Köpeği Sosis’te emzirip süt anneliği yapıyor. İki kedi yavrusunu emzirip büyüten Sosis isimli anne köpek, felçli olan Yıldız isimli kuzuyu da emziriyor.

YASTIĞA YATIP UYUYOR

Çiçekli Köyü yakınlarında 2 bin 700 metre kare alana kurduğu hayvan barınağın da tam 85 sahipsiz sokak köpeğine bakan hayvan sever Fatma Şeren, bir ay önce felçli doğan kuzuyu sahiplendi. Dört ayağında doğuştan yürüme sorunu bulunan Yıldız isimli kuzuya yürümesi için fizik tedavisi uyguluyor. Bir bebek gibi bakılan Yıldız kuzu, üzerine battaniye serilip başını yastığa koyup uyuyor.

SÜT ANNESİ BİR KÖPEK

Yıldız’ın bakımı sırasında beslenmesi için inanılması güç bi,r olay yaşandı. İki yıl önce daha iki aylıkken, iki kedi yavrusuna annelik dip emziren Sosis isimli anne köpek, Yıldız kuzuyu da sahiplendi. Felçli kuzu, acıktığında Sosisi emiyor.

YÜRÜME İHTİMALİ YÜZDE 50

Şeren,”Yurt dışından destekli kredi ile sürü alanlar var. Yıldız, o sürüden doğan bir kuzu. Sürü sahibi, felçli doğan bu kuzuya 1 hafta bakabildi. Daha sonra da bana getirdiler. Kliniğe yolladım. Yıldız’ın dört bacağının eklemlerinde bir gariplik var. Yani bacak lifleri ters çalışıyor. Ameliyat etseniz de yüzde 50 yürüme ihtimali var dediler. Yüzde 50 ise o şans biz de daha yüksek dedim. Uzun bir zaman alsa da uğraşıcam. Çünkü bu şekilde felçli olan köpekleri yürüttüm. Başladık tedavisine. Şuan da aparat ve vitamin desteği ile biraz yürüyebiliyor. Ümit vermediler ama biz ümitliyiz. İnşallah sağlıklı bir şekilde yürüyecek” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.