Elmalı’dan Türkiye Şampiyonluğuna

0

İznik’e bağlı Elmalı Mahallesinde yaşayan ve odun taşımaya giden Veysel Uslu (18) bir senelik çalışmanın ardından Türkiye Şampiyonu oldu.

İznik Belediyespor Kulübü Sporcusu Veysel Uslu 17-20 Temmuz tarihlerinde Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Güreş Şampiyonasında 70 Kg’da şampiyon olup milli takıma seçildi. Uslu 2023 yılında yapılacak Dünya  Güreş Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.

İsmail Can keşfetti.

İznik Gençlik ve Spor Müdürlüğü Güreş antrenörü ve Türkiye Ragbi Federasyonu Beyzbol Teknik Kurul başkanı olan İznikli güreşçimiz İsmail Can Elmalı Mahallesini ziyaret ettiği bir sırada ailesi birlikte ormanda odun işçiliği yapan Veysel Uslu’yu gördü. Tek başına dev ağaçları kaldıran İşitme engelli olan Veysel’in gücünü fark eden Antrenör İsmail Can hemen yanına giderek onunla konuştu ve sonunda ikna etmeyi başardı. Bir süre sonra kapalı spor salonunda güreş idmanlarına başlayan Veysel Uslu aradan geçen bir yılın ardından katıldığı şampiyonada altın madalya alarak Türkiye Şampiyonu oldu ve Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Başkan Uslu tebrik etti

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda “17-20 Temmuz tarihlerinde Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Güreş Şampiyonasında 70 Kg’da şampiyon olup milli takıma seçilerek Dünya Şampiyonasına katılacak olan İznik Belediyespor Kulübü Sporcumuz Veysel Uslu’yu tebrik ediyorum.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.