Elbeyli yolundan şikayet var…

0

İznik Çevre Yolu Elbeyli kavşağında yürütülen çalışmalardan ve bu yolun alternatif güzergahlar belirlenmeden alel acele kapatılmasından dolayı vatandaşlar şikayetçi.

Gazetemizi arayan birçok vatandaş gerekli çalışmalar yapılmadan bu yolun kapanmasının son derece yanlış olduğunu ve mağdur olduklarını ifade ediyor.

Orhangazi ile İznik arasındaki 45 kilometrelik güzergahta duble yol çalışması daha önce projelendirilmiş çalışmalar da başlamıştı. Elbeyli kavşağında yoğun çalışmalar sürerken bu alanda yürütülen çalışmalardan çok fazla şikayet var. Ana yoldan Elbeyli’ye dönen virajın tamamen kapatılması zeytin zamanında vatandaşların mağdur olmasına sebep oluyor. Bu bölgedeki yaşanan trafikte özellikle havanın kararması ile büyük tehlike oluşturuyor. Yol çalışmasında haberdar olmayan bazı vatandaşlar ise Elbeyli istikametine dönüş yerini bulamadıkları için polis ekiplerinden yardım istiyorlar. Alternatif güzergah olarak belirlenen tarla yolundan ise iki aracın yan yana geçmesi imkansız. Ağaçların dalları yoldaki görüş mesafesini kapatırken zeytin zamanı olması sebebi ile bu yollardaki traktör trafiği de sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte bu güzergahta acilen gerekli önlemler alınmalı, alternatif olarak kullanılan yollar ile ilgili de gerekli düzenlemeler ve çalışmalar zaman kaybetmeden yapılmalı. Yoksa bu yollar çok kazaya sebep olur.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.