Dükkancı; Ben Belgelerle Konuştum

0

Muhterem İznik’li Hemşehrilerim; bir hafta önceki İYİ PARTİ İZNİK İLÇE YÖNETİMİ olarak gerçekleştirdiğimiz basın toplasında, İznik Belediyesinden aldığımız Resmi Bütçe Raporları doğrultusunda yapmış olduğumuz açıklamalarda İZNİK BELEDİYESİ’nin nasıl  kötü yönetildiğini, 2014 – 2017 yılları arasındaki mali yapısını Gelir –Gider dengelerinin kötüye gittiğini, mali kaynaklarının doğru kullanılmadığını, 2014 yılına kadar denk bütçe ile artı veren bir yönetimden, 4 yılın sonunda mali dengelerin nasıl heba edildiğini, basına aktarmıştık.

Yerel basına vermiş olduğumuz beyanların hiç biri uydurma ve abartı olmayıp, İZNİK BELEDİYESİ Mali işler Müdürlüğünden alınan Belediye Başkanı OSMAN SARGIN imzalı resmi belgeden aktardığımız rakamlardır. Bu evrakı çok değerli İznik halkıyla paylaşma zorunluluğu doğmuştur. Basın açıklamamıza ek olarak sunuyoruz. Karar sayın halkımızındır.

2017 yılında elde edilen “GELİR”   26 milyon  159 bin 458 lira 83 kuruş iken 2017 yılına ait “GİDER”  32 milyon 708 bin 647 lira 49 kuruş olup, 2017 yılı sonunda verilen “BÜTÇE AÇIĞI”   6 milyon 559 bin 186 lira 56 kuruştur.

2017 yılı itibari ile İznik Belediyesinin borç tablosu;
    – İLLER BANKASINA BORÇ :  4. 327,166.75 TL.
–  HALK BANKASINA BORÇ :  1.333.529,12 TL. dir.

2014 yılından bu güne kadar Büyük Şehir Yasası nedeniyle Köy ve Beldeler mahalleye dönüşmüş, köy ve beldelere ait Taşınmazlar  da İznik Belediyesi Tarafından satılarak, bu satıştan toplam 5 milyon 813 bin 135 lira gelir elde edilmiştir.

Beyan ettiğimiz bu rakamlar İznik Belediyesine ait Resmi verilerdir. Bizleri Matematik bilmemekle itham eden Sayın Osman Sargın İznik halkını saf ve kandırılabilir zannedip,  konuyu ayetle hadisle geçiştireceğini zannediyorsa yanılmaktadır. Bizler matematiği çok iyi bilmekteyiz lakin % lik hesaplarda Osman Sargın’ın eline su dökemeyiz.

Bizlere Ayet’lerden örnek veren Sayın Osman Sargın’a sattığı Vakıf mallarıyla ilgili olarak ta şu kıssayı hatırlatmak isteriz.

     Hz. Süleyman, bir gün huzuruna Hudhud kuşunu çağırır. Kuş davete icabet etmez. Hz. Süleyman şaşırarak bir daha haber gönderir. Kuş yine gitmez. Hz. Süleyman kızar ve derhal gelmezse Hudhud’u cezalandıracağını bildirir. Bunun üzerine Hudhud kuşu Hz. Süleyaman’ı “ Senin Sarayını başına yıkarım” diye tehdit eder.

 Hz. Süleyman biraz şaşırmış, biraz eğlenmiştir. Gülerek “ Senin gücün ne ki, benim sarayımı başıma yıkasın” diye Hudhud kuşuna sorar.

 Küçük Hudhud kuşu cevap verir: “ Pençemle bir parça VAKIF çamurundan alır, sarayının damına koyarım, böylece benim taşıdığım Vakıf toprağı sarayını başına yıkmaya yeter.”

İYİ PARTİ İZNİK İLÇE YÖNETİMİ olarak İznik Halkımızın bilgilerine Saygılarımızla sunar, her zaman İznik halkının haklarını gözetip savunacağımızı Sayın Osman Sargın’a bildiririz. 16/04/2018
İYİ PARTİ İZNİK İLÇE YÖNETİM KURULU
BAŞKANI
HİLMİ DÜKKANCI

Leave A Reply

Your email address will not be published.