“DOĞA BENİM EVİM” Projesi Tanıtıldı

0

İznik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “DOĞA BENİM EVİM” projesinin açılış programı bugün İznik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destekleme Programı (2019-1) kapsamında 25.735 Proje arasından seçilerek desteklenen “DOĞA BENİM EVİM” Projesinin açılış etkinliği Proje Koordinatörü ve okul müdür yardımcısı Harun KARAŞ sunuculuğunda  gerçekleştirildi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Okul müdürü İlhami BIÇAK “Doğa Benim Evim Projesi ile gençlerimize sağlıklı bir gelecek için çevreye, kendilerine ve gelecek nesillere karşı taşıdıkları sorumlulukları hatırlattı. Temiz bir çevre, sağlıklı bir gelecek için sporun öneminden bahsedilerek teknoloji bağımlılığıyla verilecek mücadelenin önemsendiği Doğa Benim Evim Projesinin en temel taşlarından birinin de Doğa kavramının milli karşılığı olan vatan bilincinin oluşturulması, Yaşadığımız çevrenin bizlere vatan olabilmesi için verilen mücadelenin, dökülen kanların ve aziz şehitlerimizin gençlerimizin hafızalarında kazınmamak üzere yer edinmesidir” dedi.

 

İznik Belediye başkanı Kağan Mehmet USTA, Türkiye Güreş Federasyonu başkanı Musa AYDIN, AK Parti ilçe başkanı Halil İbrahim GÖKBULUT, İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Hayri AKYOL,  Bursa Gençlik ve Spor İl müdürlüğü Doğa Benim Evim Proje Kontrolörü Mustafa ALKAN, Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı güreş Genel Koordinatörü Orhan YAVAŞ, Kırkpınar güreşleri başcazgırı Pele Mehmet (Mehmet TURA), İznik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin COŞKUN, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Okul müdürlerinin  katıldığı etkinlikte İznik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden oluşan İznik İncileri Flüt Orkestrası eşliğinde Okul Müzik Öğretmeni Ahmet DEMİRTAŞ yönetiminde  İstiklal marşı okundu. Ardından Programın onur konukları üç kez üst üste en başarılı federasyon başkanı seçilerek memleketi İzniği gururlandıran Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı MUSA AYDIN ve Dünya şampiyonu İznikli güreşçi Enes USLU ile İznik Anadolu Lisesi Öğrencileri arasında söyleşi etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Musa Aydın ve Enes USLU İznik Anadolu Lisesi yönetimine  ve öğrencilere teşekkür ederek  programa katılımlarından duydukları mutluluğu aktardılar.

 

Yapılan Proje Tanıtımında Proje Koordinatörü Harun KARAŞ Proje bünyesinde yapılacak Futbol, dart, masa tenisi, satranç gibi bir çok sportif etkinliğin ve Kompozisyon, şiir, resim, slogan ve fotoğraf alanlarında yapılacak yarışmaların yanısıra İznik Anadolu Lisesi öğrencileriyle Bir kamp etkinliği yapacaklarını ve yapılacak olan 2 gün 1 gece süreli bu etkinlik esnasında Çevre ağaçlandırması, Geleneksel oyunlar, Çevre bilinci, Milli mücadele kahramanlarının hayatlarının anlatılması, kurulacak her çadıra ve dikilecek her fidana  aziz şehitlerimizin, ve  değerlerimizin isimlerinin verilerek sonsuza dek bıraktıkları mirasın yaşatılacağı mesajının verileceğini ifade etti.

 

Program ardından Türkiye güreş federasyonu başkanı Musa AYDIN ve Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe başkanı Halil İbrahim GÖKBULUT  Proje kapsamında yapılacak olan Masa Tenisi Turnuvası Açılış Maçını yaptılar.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.