Dırazali Tarımdan Çiftçilere Seminer…

0

Dırazali Tarım İznikli çiftçilere Zeytin Hastalıkları, Zararlıları ve Gübreleme konulu seminer verdi.

11 Yıldır sektörde faaliyet gösteren Dırazali Tarım DSİ tesislerinde çiftçilere yönelik yemekli bir seminer düzenledi. Yaklaşık 500 çiftçinin katıldığı seminerde Doç.Dr. Nabi Alper Kumral Zeytin Zararlıları, Prof. Dr. Semih Yazgan Zeytinde Sulama ve önemi ile ilgili bilgili verdi. Doç. Dr. Murat Ali Turan Gübreleme, Doç Dr. Himmet Tezcan Zeytindeki Hastalıklar, Dr. Pierfranco Baraglia ise Bitki Besleme konusunda katılımcı çiftçilere örnekleme ve fotoğraf sunumu eşliğinde bilgiler verdi.

Bilgilendirme toplantısı sonundaki soru cevap kısmında çiftçiler akıllarındaki tüm soruları Zeytinin uzmanlarına sorarak doğru bilgileri edindiler.

Toplantı sonunda Dırazali Tarım’ın yöneticileri Ahmet Sevinç ve Ahmet Yıldız yaptığı açıklamada “ bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantısına üreticilerimiz yoğun bir katılım sağladılar. Çiftçilerimiz Zeytinin uzman kişilerinden sulama, mücadele ve gübreleme konularında bilimsel çalışmalar ile ispatlanmış bilgileri ilk ağızdan öğrenme imkanı yakaladılar. Ticari amaç gütmeden uygulama bahçelerinin sonuçlarını zeytinde bitki besleme ve koruma ürünlerinin paylaşımının yapıldığı ve çiftçilerin memnuniyetinin dile getirdiği verimli bir toplantı oldu. Bilinçli üreticilerimizin doğru uygulamalar ile yüksek verim almaları konusundaki çalışmalarımız ve bilginlendirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz toplantılarımız devam edecek. Bu akşamki seminerimize iştirak eden tüm çiftçilerimize ve saygıdeğer hocalarımıza teşekkür ederiz ” dediler.

Seminer sonunda katılımcılara çeşitli hediyeler sunuldu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.