BULUT: ORTAKLARIMIZA GÜBRE VE ZİRAİ İLAÇ DESTEĞİNE DEVAM

İZNİK ZEYTİN TARIM SATIŞ KOOPERATİFİ’NDEN AÇIKLAMA

0

İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Bulut Yönetim Kurulu adına açıklamada bulundu.

Başarılı bir kampanyayı geride bıraktıklarını belirten Bulut, “10 Ocak’ta ürün alımları sona ermesine rağmen, 15 Ocak’ta yapılan ödemelerle ürün bedellerinin % 75’i ödendi. Kalan % 25 ödemede 17 Mart’ta yapılacaktır. Birliğimizden yapılan açıklamaya göre mali imkanların elvermesi durumunda ödemelerin öne çekilebileceği belirtilmiştir. Yeni sezona hazırlık yapmak üzere, bakım, budama ve diğer ihtiyaçların karşılanması için ödemelerin erkene alınması üreticimizi çok rahatlatacaktır” dedi.

Gübre ve zirai ilaç limitlerinin bir önceki yıla göre yüzde yüz artırıldığını belirten Ali Bulut şunları söyledi: “Bu artış üreticilerimiz tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Üreticilerimizden zirai ilaç ve gübre için çok büyük talep gelmektedir.  Başta kimyevi gübreler olmak üzere, organik ve organomineral gübre, göztaşı, bakırlı, hazır bordo, kükürt ve testere satışları ile ortaklarımıza büyük destek olduk. Gübre ve zirai ilaç piyasasına denge getiren Marmarabirlik olmasa büyük sıkıntı yaşanacağını ortaklarımız çok iyi görmektedir. Bundan sonra da ortağımızın ihtiyacı olan her ürünü alıp üreticimize sunacağımızı belirtmek isterim. Ortaklarımız istesin biz yapalım.”

Ali Bulut, üreticilerin Marmarabirlik markası ‘KopOrganik’ gübreden  fiyat ve performans olarak memnuniyetinin büyük olduğunu, önümüzdeki yıllarda organik ve organomineral olarak üretilen ‘KopOrganik’ gübrenin kullanımının çok daha artacağını  belirtti.

Geçtiğimiz günlerde kar yağışı ve ardından yaşanan don afeti sebebi ile bazı mahalle ve mevkilerde zararların olduğunu ifade eden Ali Bulut, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası ile birlikte hareket edilerek hasar tespit çalışmalarının yapıldığını ve konunun rapor halinde resmi makamlara aktarılacağını belirtti.

Değişen iklim şartları ve beklenmedik afetler sebebiyle ürünün sigortalanmasının artık ciddi ihtiyaç haline geldiğini belirten Bulut, “Ortaklarımıza yıl sonunda ürün bedellerinden kesilmek üzere faizsiz bir şekilde ‘ürün sigortası’ yapılmaktadır. Üreticilerimiz sigorta poliçelerini mutlaka yaptırmalı ve kendilerini garanti altına almalıdırlar” diye konuştu.

Bulut, ortaklara  155,00 TL’den Natural Sızma Zeytinyağı 5Lt. satışının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.