Böyle protesto olmaz olsun!

0

5 Medeniyete başkentlik yapmış tarihi ilçemizde 2 bin yıllık surlara sprey boya ile “Katil İsrail” yazdılar. Protesto edeceğiz derken surlara zarar verdiler. Esnaf ve vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi. “Böyle protesto olmaz olsun. Düşünce doğru ama yer yanlış” dediler.

Bizans, Roma, Osmanlı, Selçuklu ve Anadolu olmak üzere 5 medeniyete başkentlik yapmış tarihi ilçemiz İznik’te restorasyonu tamamlanan Lefke Kapı bölümünde kimliği belli olmayan kişi yada kişilerce sprey boyalar ile İsrail’i boykot etmek için “Katil İsrail” “Kahrol İsrail” yazdılar.
Vatandaşlar ise İsrail’i protesto etmek için kimliği belirsiz kişiler tarafından tarihi surlara yazılan bu yazılara tepki gösterdiler.

Doğru düşünce, yanlış yer!

Tarih boyunca yaşanan kuşatmalar ve büyük depremlere rağmen günümüze kadar ulaşmayı başaran tarihi kapılardan biri olan ve 2020 yılında restorasyonu tamamlanan Lefke Kapı İznik’e gelen ziyaretçiler tarafından en çok ziyaret edilen tarihi yerlerin başında yer alıyor. Geçtiğimiz gün kimliği belirsiz kişi yada kişilerce yapılan bu haklı protestonun yerinin tarihi surlar olması esnaf ve vatandaşlardan tepki gördü. 2024 yılı haziran ayında yapılacak komite toplantısında UNESCO Dünya Mirası Listesine girecek olan İznik’te tarihe yapılan bu saygısızlık protestonun önüne geçti.
İznikli işletmeci Bekir Uslu “İsrail’in zulmüne hepimiz karşıyız. Müslümanlar olarak bu zulmün hep karşısında durduk., Zulme karşı duruşumuzu 2 bin yıllık surlarımıza yazı yazarak değil, İsrail’in ürettiği malları satın almayı keserek göstermeliyiz” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.