Bitmeyen TOKİ’ye İcra Geldi

0

2016 Yılında başlanan ve teslim tarihinin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen teslim edilmeyen TOKİ evlerinin yüklenici firmasına icra geldi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tarafından İznik’te yerel mimari konsepti uygulanarak yapılan 165 adet konut ve sosyal donatı alanlarından oluşan projenin teslim tarihinin üzerinden 14 ay geçmesinin ardından geçtiğimiz gün İnşaat alanına icra geldi. TOKİ’den ev alan vatandaşlar evlerin teslim edileceği günü sabırsızlıkla beklerken alacaklı olan şahıs ve firmalar ise yetkililer tarafından bir açıklama bekliyorlar.

21 Ocak 2016 tarihinde ihalesi yapılmasının ardından 23 Şubat 2016 tarihinde yer teslimi yapılan ve 25 Ağustos 2017 (550) tarihinde teslim edilmesi gereken Osmanlı Evleri şimdi de icra şoku ile karşı karşıya. Yüklenici firmanın İznik’te de dahil bir çok firmaya aldığı malzeme paralarını ödemediği ve bir çok firmanın icra yolu ile alacağını tahsil etme yoluna gittiği öğrenildi.

Geçtiğimiz gün İcra Memurları ile birlikte alacağını tahsil etmeye gelen bir firma inşaat alanındaki ev kapılarını sökmek istedi son anda araya giren yetkililer kapıların sökülmesini engelledi. İznik’ten da dahil olmak üzere bir çok şahıs ve firmanın ise alacaklarını tahsil etmek için icra yoluna başvurduğu öğrenildi.

TOKİ’den ev alan vatandaşlar kiradan kurtulacakları günü sabırsızlıkla beklerken hem kira hem de TOKİ’nin taksitlerini artık ödeyemediklerini belirtiler. İznikli esnaflar ise alacaklarının tahsili için yetkililerden yardım ve açıklama bekliyorlar.

Osmanlı Evleri

İznik’te 23 bin metrelik alana kurulu olacak olan İznik sosyal konutları, 2+1 ve 3+1 planda üretilecek. 165 konuttan oluşacak projede 1 adet 120 kişilik cami 4 adet dükkân bulunarak mahalle konseptinin izleri görülecek. İznik projesi, yörenin doğasına uygun, 2-3 katlı şekilde tasarlandı. Konut cephelerinde Türk Mimarisine uygun ahşap korkuluklar, alaturka kiremit çatı kaplamalar bulunacak. Cami İznik mimarisine uygun olarak tasarlanmış ve konumu itibari ile mahalle konseptine uygun olarak konumlandırıldı. 780 adet ağacı barındıracak proje bittiğinde yeşil görüntüsü ile İznik’e değer katacak. Sosyal donatı alanları, çocuk oyun parkları, özel bahçelerin olacağı proje mahalle kültürünün izlerini taşıyacak.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.