BİLİNÇLENMELİYİZ!

0

Günümüzde dolandırıcılık olayları öyle çok artış göstermekte ki artık bu duruma dur deme ve halk olarak bilinçlenme vakti. Eskilerden beri sürekli yapılan ve halen günümüzde ise nadir olarak görülen sahte altın oyununu hemen hemen herkes biliyor. Akşam saatlerinde bir kişi kapalı olan bir kuyumcunun önünde sahte altınlar ile bekler ve geçenlerden yardım ister. Ona yardım etmek isteyen kişi veya kişilere ” karım çok hasta hiç nakit param yok ve kuyumcu’da kapalı elimdeki altınları bozduramıyorum” der ve hemen kişi veya kişilerin ilgisini çekmeye başlar.

Daha sonra sahte altını satmaya çalışan adamın yancısı gelir ve ne kadar diye sorar. Altınların değerinin çok altında bir fiyat alınca çok ucuz der ve satın almaya çalışır. Kişi veya kişiler bu duruma her zaman kanar ve yancıdan önce davranıp sahte altınları satın alırlar. Bu ve buna benzer olaylar maalesef ki her zaman büyük para kaybıyla sonuçlanıyor.

Peki neden hep kaldırılıyoruz veya kanıyoruz? Soru oldukça basit. Lakin cevaplar da ortak bir noktaya ulaşmak çok zor. Bu tür dolandırıcılık konularına yepyeni ve daha çok para kaybı sağlamış olan çiftlik bank olayı son zamanların en çok dikkat çeken konusu. Kendisi küçük yaptığı büyük olan Mehmet Aydın’ın bu oyunu bazı insanlar için maalesef ki çok kötü izler bırakmış durumda. İlk başlarda kazandırıp daha sonrasında işler çok büyük miktar da para ya dökülünce hepsini alıp yurt dışına kaçan bir insandan bahsediyoruz. Peki bizler bu insanın tam olarak nesine veya neyine güvendik?  Temel olarak tam anlamıyla var olmayan çiftliğine mi yoksa kendisine mi? İlk başlarda kazandırıp  ve buna dahil olan kişilerin güvenini kazanıp büyük miktarda vurgun yapmıştır.

Sonuç olarak yine akıllıca planlanmış dolandırıcılık vakası. Bütün bu olanlardan sonra mağdur olan kişilerin devlete sığınması ise son çare gibi. Gelin görün ki iş işten çoktan geçmiş. İnternet dolandırıcılığı ve telefon dolandırıcılığı gibi bir çok dolandırıcılık olayların da devletin defalarca kez uyarı yapmasına rağmen hala inanan ve tuzaklarına düşen insanların sayısı oldukça fazla. Peki dolandırıcılık ile nasıl baş edebiliriz sorusuna değinecek olursak karşılaştığımız bu tür şeylerin en ince ayrıntısına kadar araştırma yapmalı ve şüphe duyduğumuz takdirde polis ile en kısa zaman içerisinde görüşmeliyiz. Bilinçlenmeli ve daha dikkatli olmakta fayda var. Bir sonra ki köşe yazımda görüşünceye dek hoşçakalın.

 

Vural Korkmaz

Leave A Reply

Your email address will not be published.