BAYRAMIMIZ KUTLU MU OLDU?

0

Mansur sokak hadisesini hatırlarsınız. İznik’in tüm sokakları onarılmış ve bir tek Mansur sokak kendi haline terkedilmişti. Ben de Mansur sokakla ilgili her hafta bir yazı yazmaya başladım. Bu yazılar halkın ilgisini çekti ve Mansur sokak bir ziyaret yerine dönüştü. Neyse uzatmayalım, Mansur sokak sonunda yapılıp genişletildi, güzel bir cadde haline geldi, bizim bulunduğumuz sitenin karşısına da İznik Oteli açıldı. Sokağın adı değişti ve Kaymakam Hüseyin Avcı Caddesi oldu.

Biz bu bayram, ailecek bayramı geçirmek üzere, İznik’te Kaymakam Hüseyin Avcı Caddesindeki evimize huzur içinde geldik, amma geceleri huzurumuz kaçtı. Sebep, kışları İznik otelinin iç salonunda gerçekleşen çalgılı sözlü eğlence mekanı yaz nedeniyle Otelin bahçesine taşınmış. Gece  saat dokuzdan itibaren Otelin sahipleri, Bahçenin bulunduğu konumu dikkate almadan, en yüksek düzeyde yayın yapan çalgılarla ve şarkılarla eğlence düzenliyor. Bu eğlenceler neredeyse tüm bayram boyunca devam etti Bahçenin sağında solunda ve karşısında sadece ailelerin yaşadığı evler mevcut. Yani başka bir deyişle Sokak, Barlar sokağı veya Pavyonlar sokağı değil. Ailelerin yaşadığı bir sokak. Komşularım gelip benden ricada bulundular: Küçük çocuğumuz var uyutamıyoruz lütfen bir şeyler yapın dediler.

Yatağa girdiğinizde beyninizin tüm hücrelerinde gümleyen o sakil sesleri gece saat 24: 00’e kadar dinlemek zorunda mıyız.

İznik Belediyesine ve İznik Kaymakamlığına suç duyurusunda bulunuyorum. Lütfen orada yaşayan insanları bu zulümden kurtarın. İznik’i  yaşanacak yer olmaktan çıkaran bu tür faaliyetlere son verin veya etkilerini azaltın.

Biz İstanbul’daki işlerimiz nedeniyle İznik’ten ayrıldık, ancak Sokakta çok sayıda insan yaşıyor ve bu seslerden ciddi bir şekilde etkileniyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.