İZNİK ÇİNİSİNİ MOBİLYA İLE BULUŞTURDU

0

Türk İslam Tarihi’nin en önemli eserlerinden biri olan İznik Çinisi İznikli girişimcilerin çalışmaları sonucunda artık günümüzde mobilyalara da entegre olmaya başladı.

Tarihten bu yana pek çok cami, medrese, kervansaray, saray, türbe ve benzeri eserler İznik Çinisiyle bezenmiş, en değerli mekânlar İznik Çinileri’nin bulunduğu mekânlar olmuştur. Günümüzde ülkemizin en önemli sembolü, dünyada Türkiye’nin tanıtım elçisi görevini üstlenen İznik Çinisi artık mobilya ile bütünleşme yolunda. İznikli genç girişimci Enes Çil başlatmış olduğu çalışma ile kapı kollarını çiniden yaparak mobilya ve çiniyi buluşturuyor. 18 yaşında kurmuş olduğu işletme ile İznik Çinisine yeni bir Pazar açan Enes Çil bu sektörün artmasını ve daha çok pazarlar açılmasını istiyor.

Genç Girişimci Enes Çil’i (18) işletmesinde ziyaret eden İznik Belediye Başkanı Osman Sargın burada genci tebrik etti. Yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Sargın üretim aşamaları ve pazar hakkında da bilgi aldı.

Sargın buradaki açıklamasında “Çini’nin günlük hayatımıza ve mobilyalara entegrasyonu konusunda çalışan genç girişimcilerimizden Enes Çil’i atölyesinde ziyaret ederek çalışmalarını inceledik. Yaptıkları çini kapı kolları ile çiniyi mobilya sektörüne entegre eden kardeşimize çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Sargın genç girişimciyi ziyaret etti.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.