Başkan Usta’dan sur içine imar müjdesi

1/1000 ölçekli imar müjdesinin detayları belli oldu. İnşaat yapılacak alanda vatandaşın lehine bir çok uygulama bulunuyor...

0

Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’nın verdiği müjde İznik’te büyük sevinçle karşılandı. Onaylanan 1/1000 ölçekli İznik sur içi imar plana göre belediye arsa uygunluğuna göre kütle verebilecek. İnşaat yaparken arsanın tamamını kazma derdi de sona eriyor. Artık sadece inşaat yapılacak alan kazılacak. Ben yaptım oldu devride bitiyor. Belediyenin belirlediği geleneksel mimariye göre inşaat yapılacak.

 

8 senelik mücadelenin sonunda onaylanan planla İznik Sur İçi mevcut kütle nizamdan kurtuldu ve Belediyemizce belirlenecek kütlesel oranlara göre inşaat yapılabilecek.

 

Belediye Arsa uygunluğuna göre kütle verecek

 

2007 yılında revize edilmesinin ardından İzniklinin adeta belini büken imar planı sekiz senelik bir çalışmanın ardından nihayet onaylandı. Onaylanan 1/1000 ölçekli sur içi imar planına göre artık yapılacak binaların kütlesi ve metrekareleri belediye tarafından belirlenecek. Konuyu örneklemek gerekirse sizin 500 metrekarelik bir arsanız var ve üzerinde daha önceden yapılmış 80 metrekare eviniz bulunuyor. Bu evi yıkıp yenisini yapmak istediğinizde yine aynı oranlarda aynı yere inşaat yapabiliyordunuz. Onaylanan bu plan ile birlikte artık evi yapacağınız yer ve metrekare oranları değişti. Arsanız büyükse yapınız da büyüyecek. Çok önemli olan diğer bir değişiklik ise inşaat yapılacak alanın kazılmasında. Artık sondaj kazısına binlerce lira harcamayacaksınız. Ev yapacağınız arsanın tamamını kazma derdi sona erdi. Sadece inşaat yapılacak alan kazılacak. Yani vatandaşın lehine olan bir çok uygulama bu plan dahilinde hayata geçiyor.

 

Ben yaptım oldu devri bitiyor

 

Onaylanan bu plan kapsamında İznik Belediyesi’de tarihi ilçemiz İznik ile ilgili bazı önemli kararlar almaya hazırlanıyor. Belediyemizce belirlenecek alanlara yapılacak inşaatlar artık geleneksel mimariye uygun olarak yapılacak. Ben yaptım oldu devri sona eriyor. Böylece çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek ve İznik silüetine uygun yapılar inşa edilecek.

 

Onaylanan kararın ardından mutluluğu yüzünden okunan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta bu önemli kararı sosyal medya hesabından İznikli vatandaşlar ile paylaştı. Usta

“İznik sur içi koruma amaçlı 1/1000 ölçekli imar planı Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunda onaylanmıştır. İznik Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis’lerinden geçerek kısa zamanda yürürlüğe girecektir. Yaklaşık 8 senedir çalışması yapılan sur içi koruma amaçlı imar planı tüm gayretlerimizle neticeye kavuşmuştur.

Alınan tüm kararların İznik’imize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.