BAŞKAN SARGIN İSYAN ETTİ “YAPILAN KOMPLO HABERDİR”

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın geçtiğimiz gün ilçemizde Beyler Mahallesi Mustafa Doğan Sokak’ta 2014 yılında Kanalizasyon çalışmaları sonrasında çıkan Roma Dönemine ait taban mozaik buluntuları ile ilgili yapılan haber bir komplodur. Başkan Sargın Olayla ilgili bölgede basın mensupların sorularını cevaplandırdı.

Sargın “Mal bulmuş mağribi gibi” Bir Haber
Başkan Sargın yaptığı açıklama da “İznik Medeniyetler şehri bir ilçe. Burada 2014 yılında yapılan kanalizasyon çalışmaları sırasında Roma dönemine ait taban mozaiği bulunmuştur. Bu bölge de İznik Müzesi Ve Kültür Turizm Bakanlığı bir çalışma yaparak koruma altına almıştır. Bu bölgede kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Ama bazı basın mensupları “Mal bulmuş mağribi gibi” buranın üzerine çöp konteynırını koyarak haber yapmışlardır. Burada sanki çöp depolanıyormuş imajı vermektedir. Bu yaşadığın bölge ve coğrafyayı kötülemekten başka bir şey değildir. İznik Tarihi geçmişi ile ün salmış bir ilçedir. Böyle bir ilçenin de yerin altı tamamen tarih yatmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk ile Afet İnan İznik’e geldiğinde, Afet İnan Paşam ben İznik’i gezmek İstiyorum demiştir. Mustafa Kemal Atatürk ise “”Hay hay, gidebilirsiniz, fakat unutmamalı ki, asıl İznik’i göremeyeceksin, çünkü o topağın altındadır” demiştir. Tarihte İznik bir çok deprem geçirmiştir. Kazılar yapıldıkça Bitinya, Roma , Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler çıkmaktadır. Bakanlık birçok bölge çalışma yürütmektedir. Hisardere bölgesinde çıkan mezarlar ile çalışma yaparak kamulaştırma yaparak kazı çalışmalarını sürdürmektedir. Zamanla İznik’teki tüm tarihi değer tek tek ortaya çıkarılacak” dedi.
Beyler Mahallesi Muhtarı Aytuğ Bayram’da konu ile yaptığı açıklamada ” Çöp konteynırın yeri değiştirilerek haber yapılmıştır1 dedi. 42 yıldır aynı sokakta oturan Timur Gider ise yaptığı açıklama da” Benim evim taban mozaiğinin karşısında bulunan ev ve bu çöp konteynırını bizler kullanıyoruz. 42 yıldır burada yaşıyorum. Roma dönemine ait taban mozaiği yapılan çalışmalarla koruma altına alınmıştır. Bu haber kasıtlı yapılmış böyle bir olay mevcut değildir” dedi.

Bölgede Kamulaştırma çalışmaların devam ettiğini belirten hissedarlardan Abdullah Keskin ” Bakanlık tarafından sürdürülen kamulaştırma çalışmaların devam etmektedir. Bölge üzerinde tespit çalışmaları karşılıklı görüşmelerle sürdürülmektedir. Anlaşmazlık nedeni ile konu Mahkemeye taşınmıştır” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.