Başhekim Dilek Doğan Baş; SORUNLARI BİRLİKTE AŞALIM

0

İznik Devlet Hastanesi Başhekimi Dilek Doğan Baş devlet hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baş, vatandaşlarımız hastanemizdeki olumsuzlukları önce bizlere gelerek anlatsınlar ki bizlerin bundan haberi olsun ve anında müdahale edebilelim dedi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dilek Doğan Baş beraberindeki Hastane Müdürü Ömer Yalavuz, Müdür Yardımcısı Fatma Taş Ünver ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aysel Benli ile birlikte hastane ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ve Osman Balaban’da katıldı.

Yeni göreve gelen ekip bugüne kadar tespit ettikleri eksiklikleri ve yapılması gereken çalışmaları basın ile paylaştı. Başhekim Dilek Doğan Baş açıklamasında “Vatandaşlarımızdan şikayetlerini, görmüş oldukları eksiklikleri bizlere bildirmelerini rica ediyoruz. Bu doğrultuda bizlerde eksikliklerimizi bir bir gidererek hizmet kalitemizi arttırmayı hedefliyoruz” dedi. Baş, devam eden açıklamasında “ hastanemizde doktor eksikliğinin dışında tespit ettiğimiz eksiklikler var bunların başında da Acil Servisin uygun hale getirmesi ve yoğun bakım ünitesinin ısı problemi var bunlar içinde yaklaşık 500-600 binlira gibi bir inşaat masrafı var. Yoğun bakım ünitesindeki sorun şuan klimalarla çözüldü ama yoğun bakım 2.seviyeye geldiğinde klimalarla bu iş olmaz solunum hastaları bundan olumsuz etkilenir.

Tomografinin Gideri Gelirinden Fazla…

Başhekim Baş “ Hastanemizde sadece aneztesi bölümündeki yer alan cihazlar sıfır olarak alındı. Şuan hastanede bulunan diğer tüm cihazlar eski hastaneden taşındı. Tomografi cihazına gelirsek bu cihaz Bozüyük hastanesince çok masraf çıkardığı için elden çıkarılmaya çalışılan bir cihaz bizde bu cihazı alıp gelmişiz cihazın bozulmaması için ve acil hastaları çekebilmek için bu cihazla çekilen görüntülemeyi 10 kişi ile sınırlandırdık. Cihazın bakım gideri gelirinden fazla cihaz sürekli bakım istiyor. Gönül isterki sıfır bir cihaz alalım ama maalesef devletin bu cihazı hizmet alımı ile almamız için getirdiği bazı kriterler var, nüfusa bakıyor, hasta sayısına bakıyor en önemlisi yatak sayısına bakıyor bu kriterlerin hiç birine uymuyoruz. Ama gelin birlik olalım bir kampanya yapalım ve sıfır bir tomografi cihazını hastanemize kazandıralım ve bütün geliri de hastanemize kalsın” dedi.

Fizik Tedavinin Taşınması Gerekiyordu…

Yaklaşık 6-7 ay önce açılan Fizik Tedavi Bölümünü bir üst kata Diyet polikliniğinin olduğu alana taşıdık bu elzem bir olaydı çünkü alt taraf ısı bakımından, mahremiyet bakımından ve egzersiz aletlerinin orta alanda olmasından dolayı uygun değildi ve çeşitli şikayetler alıyorduk. Bizde bir üstte katta bulunan Diyet Polikliniğinin olduğu bölümün fizik tedavi için daha uygun olduğunu tespit ettik ve buraya taşıdık. Aslında Fizik Tedavi ile ilgili çok daha önemli bir sıkıntı var. Eylül- Ekim ayı gibi hastanemizin Fizik Tedavi hizmet alımı sonlandırılmış. Şimdi doktorumuz gidiyor ve bu servis hizmet dışı kalabilir işte biz geldiğimizden beri Halil Başkanımla bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Genel Cerrahımız Geldi…

Hastanemizde doktor eksikliklerini İl Müdürlüğümüze bildirdik Halil Gökbulut başkanımda bu konuyu  yakından takip ediyor diyen Başhekim Baş, “ kurum içi ataması ile Genel Cerrah doktorumuz geldi şimdi zorunlu hizmet atamaları var bu konu ile ilgilide görüşmelerimizi yaptık 1 Dahiliye ve 1 Kadın Doğum Doktorunun mutlaka atanması gerektiğinin altını çizdik eksik olan branşlardaki diğer alanlar içinde talepte bulunduk. Gelmeyen doktorlarımız olursa başka bir formül üzerinde de çalışmalarımız var. Eksik olan doktorları sözleşmeli olarak kadromuza katmak için girişimlerde bulunuyoruz” dedi.

Diş Ünitesi Tam Kapasite Çalışıyor…

Diş Ünitesine 2 adet yeni ünite daha eklediklerini belirten Başhekim Baş, “ daha önce 3 doktorumuz 2 ünite ile hizmet veriyordu şimdi 2 ünite daha ilave ettik ve bir doktorumuz daha geliyor. Yani 4 ünite ve 4 doktorla diş ünitemiz tam kapasite hizmet verecek” dedi.

Toplantı sonrasında hastane yönetimi, hastane içerisindeki cihaz ve birimleri basına tanıttı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.