Aya Design İç Mimarlık ve Peyzaj Ofisi Açıldı

0

İznik’te İç Mimar Fulya Yağmur Uyar ve Peyzaj Mimarı Zeynep Öztürk tarafından kurulan “Aya Design İç Mimarlık ve Peyzaj Ofisi” geçtiğimiz gün yapılan tören ile açıldı.

İznik’in iki genç kadın mimarının ortaklığı ile kurulan ve uzun süredir faaliyetlerini sürdüren Aya Design yeni ofisinin açılış törenini gerçekleştirdi. Uzun yıllardır başta İznik ve Orhangazi olmak üzere bir çok bölgede çalışmalar yapan İç Mimar Fulya Yağmur Uyar ve İznik’te çeşitli firmalarda görev alan Peyzaj Mimarı Zeynep Öztürk ortaklığıyla kurulan Aya Design müşterilerine mimari alanlarda uzmanlık sunacak. İznik iç mimarlık alanında başta olmak üzere çevre ilçelerde de hizmet veren Aya Design iç mekan tasarım ve uygulaması ile peyzaj tasarım ve uygulaması başta olmak üzere bir çok alanda faaliyet gösterecek.

Aya Design Ofisi İznik’te Açıldı

Kurumsal ve bireysel müşterilerine iç mekan tasarımı ve peyzaj mimarlığı alanlarında uzmanlık sunan Aya Design’ın yeni ofisinin açılışına çok sayıda isim katıldı. Açılış töreninde açıklama yapan İç Mimar Fulya Yağmur Uyar; “Her bir projede heyecan dolu bir arayışa çıkarken, inovatif yaklaşımlarımız ve farklı bakış açılarımızla sıra dışı tasarımların peşindeyiz. Sadece bir ofis veya ev değil, müşterilerimize özel bir dünya inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Yeni ofis açılışında konuşan Zeynep Öztürk ise “Bizim için ‘mükemmellik, detaylardaki gizlidir’ ilkesiyle hayata geçirdiğimiz iç mekan ve peyzaj tasarımları ile hayallerinizi ve benliğinizi yansıtan özel mekanlar yaratmak öncelikli hedefimiz” dedi.

 

“Yaratıcı Çalışmalar İsteyenleri Ofisimize Davet Ediyoruz”

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren genç mimarlar; “Siz de hayalinizdeki mekânları, gizemli detayların dokunuşuyla yaşamak isterseniz, Aya Design ekibi olarak, size unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırız. Her adımda mükemmelliği arayışımız ve yaratıcılığımızla, hayatınızın yeni anlam ve renklerle dolu bir yolculuğuna sizleri davet ediyoruz.” açıklamasıyla projelerinde uzmanlık isteyen müşterilerini ofislerine davet etti.

Fulya Yağmur Uyar Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğan Fulya Yağmur Uyar, eğitim hayatına 2006 yılında Konya Dolapoğlu Anadolu Lisesi’nden mezun olarak başlamıştır. Ardından, 2008 yılında Uludağ Üniversitesi Mimari Restorasyon bölümünden önlisans derecesi ile mezun olmuştur. Bu başlangıcın ardından, eğitimini tamamlamak için Kocaeli Üniversitesi’nde iç mimarlık alanında öğrenim görmüştür.
Kariyerine yönelik deneyim kazanmak amacıyla, Tures Mimarlık’ta restorasyon stajı yapmış ve Cumalıkızık ile Topkapı Sarayı gibi önemli projelere katkıda bulunmuştur. Daha sonra, Açı Mimarlık ekibine restoratör olarak katılarak bu alandaki uzmanlığını geliştirmiştir.

İç mimarlık eğitimi sırasında, 4M Tasarım Atölyesi’nde stajyerlik yapmış ve Nils Furniture Design ekibinde iç mimarlık alanında çalışmıştır. Daha sonrasında kendi yaratıcılığını ve yeteneklerini geliştirmek için freelancer olarak çalışmaya başlamıştır.
Fulya Yağmur Uyar, 2020 yılından itibaren Aya Design markası altında kendi çalışmalarını sürdürmektedir. İç mimarlık alanındaki uzmanlığı, bilgi birikimi ve deneyimi ile yeni projelerde başarılarını sürdüren Fulya Yağmur Uyar 2023 yılı itibariyle Aya Design İç Mimarlık ve Peyzaj ofisinde iç mimar olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Zeynep Öztürk Hakkında

1997 yılında İznik’te doğan Zeynep Öztürk 2015 yılında İznik Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimine peyzaj mimarlığı alanında devam etme kararı alarak, İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünden 2019 yılında mezun olmuştur.

Zeynep Öztürk, mezuniyetinin ardından 3 yıl boyunca İstanbul’da ikamet etmiş ve bu süre zarfında peyzaj tasarımı, şantiye yönetimi ve fidanlık alanlarında aktif olarak çalışmıştır. Staj deneyimlerini İstanbul Büyükşehir Ağaç A.Ş. ve Büyük Çamlıca Fidanlığı’nda tamamlamıştır.

Son olarak Germen Landscape Studio’da çalışmış ve bu dönemde peyzaj tasarımında önemli bir rol üstlenmiştir. Daha sonra memleketi olan İznik’e dönerek, belediye parkı projeleri ve özel villa projelerinde tasarımcı ve şantiye koordinatörü olarak görev almıştır.

Aya Design İç Mimarlık ve Peyzaj ofisinde uzmanlık alanında edindiği deneyim ve bilgiyi kurumsal bir perspektifle birleştirerek, yeni projelerin başarısına değer katmaktadır.

Leave A Reply

Your email address will not be published.