AŞILAR İZNİK’E GELİYOR

0

İlk etapta sağlık çalışanları ile Kronik hastalığı bulunanlara ve 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanacak.

 

Covid-19 salgını için Çin’den getirilen aşılar Türkiye genelinde dağıtıma başlıyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü bu hafta sonuna kadar merkez ve ilçelere aşıları göndermeye başlayacak. İznik’te ise Devlet Hastanesinde 270 personel ile İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı 100’e yakın personel ile Eczane çalışanlarına aşılar yapılacak. Bir sonraki aşamada ise kronik hastalar ve 65 yaş üstü vatandaşlar aşı vurulacak. İznik Devlet Hastanesinde ise 10 ayrı aşı odası hazırlığına başlandı.

Covid-19 aşıları İznik’e gönderiliyor. Covid-19 hastalığına karşı Çin tarafından geliştirilen aşıların Türkiye genelindeki dağıtımı başlıyor.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ilçelere gönderiliyor

Koronavirüs aşısının güvenlik testlerinin birkaç gün içinde tamamlandıktan sonra illere dağıtımına başlanacak. İl Sağlık Müdürlükleri vasıtası ile de ilçe hastanelerine kadar ulaştırılacak. Koronavirüs aşıları güvenlik testlerinin ardından illere dağıtılacak. Nakil işlemi, Sağlık Bakanlığının özel araçları ile yapılacak. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Laboratuvarlarında yapılan incelemelerin ardından aşılara acil kullanım onayı verilmesi ile uygulama başlayacak. Aşılar, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün aşı ve ilaç depolarından iller gönderilecek. 2 ile 8 derece arasında saklanması gereken aşılar, Sağlık Bakanlığının özel araçları ile 81 ildeki ilgili birimlere ulaştırılacak. Türkiye genelinde ısı izolasyonlu 223 araç, özel takip sistemleri ile de takip edilecek. Nakil sırasında araçlarda sürücü ile birlikte bir sağlık personeli de bulunacak. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ise aşıların ulaşmasından sonra aşıları ilçelere gönderecek.

İznik Devlet Hastanesinde aşı odaları kuruluyor

İznik  Devlet Hastanesi ise hastane bünyesinde aşı odaları kurmaya başladı. Sağlık Bakanlığının talimatı doğrultusunda İznik Devlet Hastanesininin birinci katında 10 ayrı aşı odası oluşturulacak. Aşılamalar ise hazırlanacak olan bu aşı odalarında yapılacak.

450’ye yakın sağlık personeli var

Öte yandan aşılar ilk etapta sağlık çalışanlarına yapılacak. Devlet Hastanesinde 270 sağlık çalışanı ile İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı ve Aile Hekimliklerinde 100’ün üzerinde ve Eczane çalışanları dahil olmak üzere yaklaşık 450 sağlık personeli bulunuyor. Aşılar gönüllülük esası ile sağlık çalışanlarına yapılacak. Daha sonra ise aşıların kronik hastalığı bulunanlar ile 65 yaş üzeri vatandaşlara yapılacak.

Leave A Reply

Your email address will not be published.