İZNİK’TE AŞILAMA BAŞLADI…

0

İznik’te ilk aşı Hastane Başhekimi Op.Dr. Aybars Alemdaroğlu’na uygulandı. Aşı uygulamaları bugünden itibaren MHRS sistemi üzerinden alınacak randevu ile  Devlet Hastanesi ile tüm aile sağlığı merkezinde yapılmaya başlanacak.

 

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İznik’e ulaştırılan Covid aşıları İznik Devlet Hastanesi’nde ilk olarak Başhekim Op.Dr. Aybars Alemdaroğlu’na uygulandı. Aşılama daha sonra tüm sağlık personeline uygulanmaya başladı. Başhekim Alamdaroğlu sağlık personelinin ardından kronik hastalar için aşının uygulanacağını belirterek, aşılama MHRS sistemi üzerinden alınan randevu ile uygulanacak dedi.

 

Türkiye genelinde hastanelerde sağlık çalışanları aşılanmaya başlandı. Çin’den Türkiye’ye getirilen CoronaVac aşısı, Sağlık Bakanlığı’nın “Aşı Nakil Aracı” ile il merkezlerine ulaştırılmış, İl Sağlık Müdürlüğü ise özel araçlarla aşıları ilçelere de göndermişti.

 

İznik’e ilk aşılar ulaştı

 

Dün İznik’e ulaşan aşılar bu sabah itibarı ile sağlık personeline uygulanmaya başladı. Çin’den Türkiye’ye getirilen CoronaVac aşısı İznik Devlet Hastanesinde sabah saatlerinden itibaren Başhekim Op.Dr. Aybars Alemdaroğlu ve diğer sağlık personeline uygulanmaya başladı.

 

İlk aşı başhekim Alemdaroğlu’na

 

Çin’den Türkiye’ye getirilen CoronaVac aşısı İznik’te ilk olarak Hastane başhekimi Aybars Alemdaroğlşu’na Başhemşire  Melike AYŞEGÜL Çolak tarafından uygulandı. Başhekim Alamdaroğlu,  bakanlığa ait MHRS sisteminde vatandaşlar girip randevu alabilecek. Riskli gruplar öncelikli olacak. Randevu alındıktan sonra karekod bilgileri çıkacak. Bu karekod ile aşılama uygulamasını yaptırabilecek. Karekod okutulduktan sonra sağlık personelimiz tarafından aşılama yapılacak dedi. Tüm işlemlerin MHRS sistemi üzerinden yapıldığına dikkat çeken Alemdaroğlu, ilk etapta en riskli grup olan sağlık personeline aşı uygulamasının yapıldığına da işaret ederek, bakanlığımız bundan sonraki süreci belirledikten sonra aşılamalarımızı devam ettireceğiz dedi.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.