Asa ve İznik Yönetiminden Karal’a hayırlı olsun ziyareti

0

Marmarabirlik Yönetim Kurulu başkanı Hidamet Asa, İznik Zeytin Kooperatifi başkanı Ali Bulut ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İznik Kaymakamı Recai Karal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarette İznik’te  zeytin üretimi ve İznik Zeytin Kooperatifi hakkında İznik Kaymakamı Recai Karal’a bilgiler  veren  Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa literatürde İznik Çelebisi olarak adı geçen zeytin çeşidinin kaybolmaması  gerektiğini ve bu çeşidin arttırması gerektiğini belirterek “ çelebi zeytinin ovamızda olduğu yıllarda zeytin ağaçlarında döllenme sıkıntısı yaşanmıyordu. İznik Çelebisinin Gemlik  tipi zeytinde döllenmeye büyük katkı sağladığı herkes tarafından çok iyi biliniyor. Her bahçede bir kaç ağaç olması gerekiyor” dedi.

 

Çelebi zeytini ile ilgili proje üretilmesi konusunu dile getiren Asa’nın yaptığı bilgilendirmenin ardından araştırmalar yapılarak bu projenin Marmarabirlik ile birlikte yürütülmesi konusunda Marmarabirlik olarak destek vereceklerini verdi.

 

Asa diğer taraftan bölgede 30-35 bin ton sofralık zeytin üretimi olduğunu bunun 10-15 bin tonunun İznik Zeytin Kooperatinin aldığını geri kalan miktarın ise piyasada işlem gördüğünü belirtti. İznik ovasında planlama yapılarak meyve ve benzeri çeşitlerin dikiminin yapılması gerektiğini belirten Asa , plansız bir şekilde dikim yapılmamalı dedi. Asa ayrıca görevine yeni başlayan Kaymakam Karal’ın ilçemize hayırlı ve güzel hizmetlerde bulunması temennisiyle hayırlı olsun dileklerinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.