BURSA UNESCO DERNEĞİNDEN ANKARAYA ÇIKARMA

0

Bursa’nın somut Olmayan Kültürel Mirası müzeleşiyor

Bursa Unesco Derneği tarafından Ankara’ya düzenlenen ziyaret kapsamında Ulu önder Mustafa Kemalin ebedi istirahatgahı törenle ziyaret edilerek, Başkan İlker ÖZASLAN tarafından Misak-ı Milli kulesi’nde Anıtkabir özel defteri imzalandı.

 

Heyet, 17 Ocak 2023 tarihli aynı ziyaretin devamında Bursa UNESCO Derneği heyeti UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ’u da makamında ziyaret etti. Bursa’dan giden heyeti memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ Unesco’nun barış eğitim ve bilim temalı hedeflerine ulaşılmasında sivil toplum örgütlerinin büyük önemine vurgu yaparak bu doğrultuda çalışmaları sürdüren Bursa Unesco Derneğinin çabalarına çok yönlü olarak desteğe hazır olduklarını ifade etti. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bursa Unesco Derneği başkanı İlker ÖZASLAN derneğin uluslararası akreditasyonun tamamlanarak daha kapsamlı işbirlikleri ve projelerin hayata geçirilmesi konusunda çalışmalar sürdürdüklerini ifade etti. Bursa’nın Unesco değerlerinin korunması ve dünyaya tanıtılması çalışmalarına UTMK nın katkıları nedeni ile teşekkür etti. Ziyaret esnasında Başkan İlker ÖZASLAN ; İpek üzerine resmedilmiş İZNİK LEFKE KAPISI gravürünü heyet adına UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ’a hediye etti.

 

Bunu müteakip Bursa Unesco Derneği tarafından Ankara Altındağ da bulunan Somut Olmayan Kültürel Miras müzesi gezilerek, yetkililerden bilgi alındı.

Bursa Unesco Derneği tarafından Bursa’da kurulması hedeflenen Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi Bursa’nın Somut olmayan gelenek ve göreneklerinin müzeleştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Bursa Unesco Derneği Başkanı İlker ÖZASLAN “ Bu konuda başta yerel yönetimler olmak üzere ilgili akademik çevreler ve yöre derneklerinin desteklerini bekliyoruz “dedi.

 

Bursa Dünya Mirası değerlerin korunup çoğaltılması yönünde bir dizi çalışmaya imza atan Bursa Unesco Derneği Ankara da yapmış olduğu temaslar çerçevesinde İstanbul ve İzmir’den sonra Ankara’da da bir temsilcilik oluşturulması kararı alındığı bildirildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.