Marmarabirlikten Zeytin Üreticilerine Seminer…

0

Eğitim toplantısına İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Hersek, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çetin, İlçe tarım Müdürü Levent Kurtaraner, Büyükşehir Koordinatörü Serkan Acar ve kooperatif ortakları katıldılar.

Toplantının açış konuşmasını İznik Zeytin Kooperatifi Başkanı Ergün Sürücü yaptı, Sürücü “Ortaklarımız ve zeytin üreticilerimiz son yıllarda çeşitli nedenlerden dolayı zeytin üretiminde büyük verim kayıpları yaşıyor. Düzenlenen toplantıdaki amacımız bu sorunların nedenleri ve çözümlerini konuşmaktır. Bugünkü toplantımızda konusunda uzman birbirinden değerli hocalarımız var. Hep birlikte neleri doğru neleri yanlış yapıyoruz hocalarımızdan bunları öğrenip bilinçli tarım yapma konusunda kendimizi geliştireceğiz. Aklınıza takılan sorularınızı hocalarımıza sorabilirsiniz” dedi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, son yıllarda olumsuz iklim koşulları ve zararlılar sebebiyle üreticilerin büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, “Son yıllarda olduğu gibi bu sene de don, kuraklık ve zeytin sineği üretimde verimi azaltarak, tahmini rekolteyi yarı yarıya düşürdü. Bu sıkıntıları gidermek, verimi artırmak ve dolayısıyla üreticileri bilinçlendirmek amacıyla Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenleri tarafından ‘Zeytin Üretiminde Verim Neden Düştü?’ konulu eğitim toplantıları düzenlenecek. Marmarabirlik öncülüğünde gerçekleştirilecek üretici bilgilendirme toplantılarının ilki İznik Kooperatifimizde yapılıyor önümüzdeki günlerde diğer Kooperatiflerimizde de devam edecek. Bilgilendirme toplantılarına tüm üreticilerimizin katılımını bekliyoruz. Ortaklarımızın bu toplantılara katılmaları, üretime büyük katkı sağlayacaktır.” Dedi.

Üretici bilgilendirme toplantısında Prof. Dr. Haluk Başar “Zeytin Ağacının Gübrelenmesi”,

Doç. Dr. Himmet Tezcan ve Doç. Dr. Nabi Ahmet Kumral “Hastalık ve Zararlılar”, Doç. Dr. Cevriye Mert ise “Zeytin Yetiştiriciliği” konularında zeytin üreticilerine eğitim verdi.

İznik Kooperatifi’nde yapılan toplantının ardından, 27 Şubat’ta Orhangazi Kooperatifi, 3 Mart’ta Mudanya Kooperatifi, 7 Mart’ta Gemlik Kooperatifi, 10 Mart’ta Edincik Kooperatifi 13 Mart’ta Erdek Kooperatifi ve 17 Mart’ta da Mürefte Kooperatifi’nde üretici bilgilendirme toplantıları devam edecek.


Leave A Reply

Your email address will not be published.