BU PROJE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE UMUT OLACAK

İznik Bal-Göç'ün, İznikli üniversite öğrencileri için hazırladığı, “Burs” projesinin tanıtım toplantısı Belediye Konferans Salonunda yapıldı.

0

Toplantıya, İlçe Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Muhtarlar, Oda Başkanları, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

İznik Balgöç Şube Başkanı Serkan Acar’ın açılış konuşmasında Bu proje Balgöç’ün projesiydi ama bundan sonra İznik’in ve İzniklinin projesidir. Diyerek başlayan toplantıda Balgöç yönetim kurulu üyesi Mustafa Aydın proje hakkında sunum gerçekleştirdi.

BU PROJE İZNİKLİNİN PROJESİDİR.

İznik Balgöç Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Aydın yaptığı sunumda “Herşey bir kutu ile başladı. Bu kutu yardım kutusudur. İznikli Üniversiteyi kazanan öğrencilere destek amaçlı burs vermedir. Bu projeyi bizler daha öncesinden Kaymakamımız Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’ya ve Oda başkanlarına, derneklere, sivil toplum örgütlerine tek tek anlattık. Bu hususta herkes burs için taşın altına elini koyarak destek verdi. Burada herkesin görüş ve fikirlerine ihtiyaçımız var. Bu oluşum öyle olmalı ki Eğitimli gençler yetiştirelim. Onlara bir nebze destek olalım. Tüm siyasi parti teşkilatları, sivil toplum örgütleri bu işin içinde olacak. Tüm İznikli birlik ve beraberlik içerisinde bunun üstesinden gelecektir” dedi.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta yaptığı konuşmasında “Sizler buraya gelerek bu işe sahip çıktığınızın kanıtıdır. Bu Güzel oluşumu her zaman desteklemeye hazırız” dedi.

İznik Kaymakamı Recai Karal  konuşmasında “Bu güzel proje için bizlere geldiklerinde kendilerine teşekkür ettim. Eğitim ve Öğretim alanında yapılacak tüm katkılarımız yanında olacaklarını ve destekleyeceğimizi söyledik”.

Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan toplantıda her görüş ve fikirler tek tek not edilerek, değerlendirme yapıldı. Bu çalışma ve projenin ilelebet sürdürülebilmesi için hangi çatı altında yapılmasının yakın zamanda karara bağlanacağı bildirildi.

Gönüllülük esası içerisinde sürdürülecek çalışmaların oluşumu için isimler tek tek belirlendi. Önümüzdeki günlerde yapılacak toplantı gün ve saati ile katılabilecekler tek tek not edildi.

İSTİKRAR İÇİN GÜVEN VE ŞEFFAFLIK

Eğitim ve Öğretim Bursu için yapılacak çalışmalar  konusunda herkes bir fikir beyan ederek İstişare yapıldı. Toplanacak tüm yardım paraları kuruşu kuruşuna Basın ile paylaşılıp halka duyurulacak. Burs kriterleri oluşturulup, basın yolu ile duyurulacak. Yıllardır İznikin sorunu olan devamlılık esası, sürdürülebilirlik esası aşılmış olacak.

İznikli üniversite öğrencileri için umut olacak “burs” planından bahseden projenin mimarı Mustafa Aydın, her bir işletmeye “bağış kutusu” koyacaklarını buradan elde edilecek gelirin ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacağını söyledi.

İlçede ilk etapta, bin 300 işletmeden 500’üne, üzerinde “Öğrenci Bursu” yazılı bağış kutusu konulacak.

Proje, ilk olarak STK ve Oda’lar ile oluşturulacak bir platform üzerinden işleyecek.

Ardından dernek çatısı altında faaliyete devam edilecek.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.