YAPIYORUM-BOZUYORUM

0

Bir zamanlar reklam spotu idi.”Yapıyorum-bozuyorum bunu ben hep yapıyorum” gibi birşeydi. Bu reklam yıllarca TVler de yayınlandı.

Yapmak güzelde, yaptığını bozmak niye?

İznik’te en çok sorulan soru: daha senesi olmadı, gene kazıyorlar, gene açıyorlar, şu işlerin hepsini birden yapsalar olmaz mı?

Olmaz efendim, olmaz. Niye olmaz? Onunda birçok nedeni var. İş düzeni yok, iş dizaynı yok, iş bilen yok. 2 seneyi geçti, toz yiye yiye İznikliler akciğer hastası oldular, birçok kirlilikten kaynaklanan bulaşıcı hastalıklarla karşılaştılar. İleri de daha neler olacağı belli değil.

Bunların hepsine katlanıyoruz da şu bozyap, yapboz ne ise bir türlü ilçemize düzen kurulamadı. Öyle ki bir sokağa giriyorsunuz, ilerliyorsunuz, ama yol kapalı. Bir tanede tabela: “Çevreye zarar verdiğimizden dolayı özür dileriz” Hadiii geri dönmek için uğraş. Heryer kazılmış, toz toprak yada havaya göre çamur çökek.

Bunlar elbette olacak. Yapılan bir ilçe için çok ciddi bir hizmet. Alt yapı diyoruz geneline. Kolay değil alt yapı işi. Bunu daha önce de dile getirdik. Ama bir gerçek var ki bazı çalışmalar hem israf, hem ifrat. Yazık bu işler az para ile olmaz. Milletten toplanan paraları böyle har vurup, harman savuramayız.

Örnek veriyoruz: Göle inen ana yolumuz, Kılıçaslan caddemiz, taa dört yoldan göle kadar kaç defa açılıp, kapandı, kaç defa parke yada asfalt oldu, ben artık sayamıyorum. Üstelik şu iki ayı yakın süredirde tamamı tarlaya çevirildi.

Göle gidiş geliş bir alem, caddeye bağlı sokaklar, evler ulaşımda aylardır sıkıntı çekiyorlar. Ne olacakmış, onu da tam bilen yok ama duyular bu cadde Lefke kapıdan göle kadar aynısı olacakmış. Araç alternatifin nerede ve nereden?

Önce alternatifler hazırlanır, sonra işin hafriyat, yapımına geçilir. Bunlar olmuyor.

Bakın bu yapılanlar öyle veya böyle iyi güzel de seneye bu yapılanlar yine açılacak, haberiniz ola.

Büyükşehir, İznik Belediyesi kimler bu işleri takip ediyorlarsa biraz gayret ve birazda bir daha açılmayacak şekilde işleri düzene koysunlar ki tekrar insanlarımız zahmete girmesin.

Bu vesile ile İznik’in ulaşım şehir içi ulaşım konusu ciddi sorun haline geldi. Araç trafiği çekilmez noktalara ulaştı. Hele akşam saatleri yollar, Atatürk Caddesi tıkanıyor. Kurallara uyan yok, kurallara uymalarını isteyenlerde yani yetkililer yok. Kendi kendimize neyse de gelen yabancılara ayıp oluyor.

Şehir içi trafik düzenlemesi yapılmıyor, neden?

Dikkat ediyorum, buna benzer gelişi güzellik komşumuz Yenişehir’de de var. Ama onlar bizim kadar sıkıntı çekmiyorlar. İnegöl bizim 6-7 katımız büyüklükte ama orada böyle keşmekeş bir trafik yok. O zaman meseleyi çözmek için başka nedenlerin olduğunu düşünüyoruz. İnegöl’de de trafik polisi var, İznik’te de var. Hepsi bilgi sahibi elemanlar. Peki neden İznik’te çözümsüzlük oluyor.

Sonuç şuraya geliyor. Herkes kendi üzerine düşeni yapsın. Bir işi yaparken eş-dost, yada başkaca art niyet ve davranışlar olmasın, bunlara fırsatta vermeyelim.

Bakın o zaman bu işler çarçabuk düzene girer.

Bizden söylemesi.

Hoşça kalın.

Leave A Reply

Your email address will not be published.